Le Délice du Jour

Culinaire verwennerij bij Le Délice du Jour

Je hebt zo van die dagen die blijven nazinderen. Zo ook ons verblijf in Wierde en Gerpinnes enkele weken geleden. We combineerden een verblijf in Barabas, le suite D’Arville (Wierde) met een diner ’s anderendaags bij Le Délice du Jour in Gerpinnes. De combinatie van beide is een aanrader. We koppelen er nog een bezoek aan het kleinste stadje ter wereld Durbuy aan en mogen besluiten dat het een weekend met culinaire verwennerijen en ontspanning geweest is.

Restaurant Le Délice du Jour

Chef en eigenaar Fabrizzio Chirico is al jong in de wereld van de gastronomie aan de slag en begint zijn carrière als chef aan huis. Hij doet verder ervaring op in Brussel en aan de Belgische kust. Dat bevalt hem dermate dat hij op 20-jarige leeftijd zijn eigen zaak Le Délice du Jour in Gerpinnes (nabij Charlerloi) start. Wat in het begin een restaurant is waar vooral de Italiaanse keuken onder de vorm van pizza’s en pasta’s domineert, groeit 20 jaar later uit tot een gastronomisch Frans restaurant. Dat weerspiegelt zich ook in het feit dat de chef bekroond wordt met de titel “Waalse Chef van het Jaar 2015” (Gault & Millau) en een huidige score van een mooie 16/20 (Gault & Millau). Het restaurant is aan een drukke weg gelegen maar eens binnen ervaar je niets dan stilte en rust. Het interieur werd recent compleet vernieuwd en is modern en huiselijk. Naast een warme uitstraling hangen er trouwens ook enkele kunstwerkjes aan de muren die ik thuis ook best wil. Het terras met zicht op de tuin is een streling voor het oog. Het weer is redelijk en aperitieven doen we dan ook graag buiten. Heerlijk! Rechtover het terras heeft de chef een ruimte met een vriendentafel en salon aan het restaurant toegevoegd. De tafel is prachtig gedekt en de inrichting ervan is helemaal onze stijl: designluster, houttinten, lichte kleuren en prachtig in zijn eenvoud.

Le Délice du Jour
Le Délice du Jour

Een welkom onthaal

Fabrizzio Chirico ontvangt ons persoonlijk en komt regelmatig naar onze wensen en beleving polsen. Hij is ietwat verlegen maar dat siert hem ook. De keuken is afgesloten maar we hebben vanuit onze tafel zicht op het raam naar de keuken toe. De service gaat er rustig aan toe. We complimenteren hem er ook nadien mee maar voor Fabrizzio is dat vanzelfsprekend. Een keukenteam moet zich op zijn gemak voelen om beter te presteren. Daar zijn we het volledig mee eens! We laten ons verrassen door de ingeving van de chef met zijn Menu Signature en worden gerecht na gerecht weggeblazen door de finesse en de precisie op de borden, het oog voor detail en de smaken. Met dagverse producten, hij kweekt ook veel groenten zelf, worden borden aangerukt die ons van de ene in de andere verbazing brengen. De bijpassende wijnen smaken uitstekend. De maître van de avond is Thomas Gillard, een jongeman die ambitieus en met hart voor de gasten, zijn job uitstekend volbrengt. Zijn jeugdigheid en spontaniteit zijn aanstekelijk! De echtgenote van Fabrizzio, Sanae, brengt eveneens deze spontaniteit in de zaal. Beide een meerwaarde!

Le Délice du Jour
Le Délice du Jour
Le Délice du Jour

Onze smaakbeleving met het Menu Signature

We starten het aperitief op het terras met een glaasje Champagne Marie Hanze. De amuses zijn al veelbelovend: o.a. pata negra en gerookte zalm à la minute. De kruidenmengeling om de zalm te roken blijft hangen en doordringt de zalm met smaak en geur. Bijzonder! Als koud voorgerecht makreel met erwt en groene appel (witte wijn uit de Elzas, Clos Saint-Jacques 2013). Gevolgd door langoustines du Guilvinec op 2 wijzen (witte wijn Grosbot-Barbara 2013). Als derde gerecht een baarsfilet waar we een Les Auréliens Blanc uit Triennes 2013 bij drinken. Vervolgens mijn lievelingsgerecht met kalfszwezerik, rode biet en wortelpuree. Bijpassende rode wijn uit Spanje, Alqueria de Iluna 2015. Je zou denken dat we al genoeg gegeten hebben maar elk gerechtje doet je al verlangen naar het volgende. De porties zijn niet echt klein maar perfect afgestemd op elkaar. Er is ook voldoende tijd tussen de gerechten om verder van de wijnen te genieten en de ervaring tot je te laten komen. Het is genieten met alle zintuigen! Het volgende gerecht is een signature gerecht van de chef. Hij maakt een bereiding van duif met aardappelen waar de voorbereiding al meer dan het halve werk is. We proeven er een nieuwe Spaanse wijn bij. Deze smaakt zacht en evenwichtig en past perfect bij de bereiding.

Afsluiten doen we met een dessert van gegratineerde abrikoos en een tweede dessert wordt een tiramisu maison. Ook een verfrissende joghurt met vers fruit en munt staat als afsluiter op ons te wachten. We kunnen niet anders dan besluiten dat we enorm verwend zijn. Opvallend zijn de smaken van de dagverse producten en de finesse waarmee de gerechten en de borden zijn afgewerkt. Fabrizzio en zijn vrouw zijn passioneel met hun vak bezig en willen hun gasten verwennen van begin tot eind. Dat is zeker gelukt!

De prijs voor dit menu is € 75,00/per persoon. € 135,00 met aangepaste wijnen. BOB-arrangement is mogelijk.

Wil je zelf genieten van gastronomisch dineren in een onbevangen sfeer? Boek snel je tafel!

Délice du Jour
Délice du Jour
Délice du Jour
Délice du Jour
p

Le Délice du Jour
195, Chaussée de Philippeville
6280 Gerpinnes
België
0032 71 21 93 43
www.le-delicedujour.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!