Geroerbakte kip met groene asperges
Voor het marineren van de kip
  • 500 g kipfilet (in blokjes)
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel shao hsing wijn
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 1/2 koffielepel aardappelzetmeel
  • zout
  • peper
  1. Meng alles onder elkaar.
  2. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Voor de geroerbakte kip met groene asperges
  • 500 g gemarineerde kip (in blokjes)
  • 1 bot groene asperges
  • 1 wortel (in schijfjes)
  • 2 teentjes look (zeer fijn gesneden)
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 koffielepel shao hsing wijn
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 1 koffielepel suiker
  • 2 koffielepels oestersaus
  • 1/2 koffielepel aardapelzetmeel
  • peper
  • zout
  • maïsolie of arachideolie
  1. Kuis de asperges indien nodig en snijd in kleinere stukken.
  2. Doe de sojasaus, shao hsing wijn, sesamolie, suiker, oestersaus en een snuifje peper en zout in een potje en meng onder elkaar.
  3. Kook de asperges en wortel 2 minuten.
  4. Giet de groenten af.
  5. Doe een scheutje olie in een wok of pan en roerbak de kip.
  6. Verwijder de kip.
  7. Doe terug een scheutje olie in de pan of wok.
  8. Roerbak de look en de groenten.
  9. Voeg de kip er terug bij.
  10. Doe wat water bij het aardappelzetmeel.
  11. Giet er het sojasausmengsel bij en breng even aan de kook.
  12. Bind met het aardappelzetmeel.

Serveer met rijst of noedels.

 

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!