Onlangs opende Heidiland zijn deuren voor het grote publiek in het attractiepark Plopsaland De Panne. Blikvanger van de zone is de Heidi Ride.

De nieuwe zone verwijst naar de leefwereld van het gekende personage Heidi uit de gelijknamige televisieserie waarvan Studio 100 in 2008 de rechten verwierf. Deze televisieserie is een herwerkte versie is van het Zwitserse Alpenmeisje ‘Heidi’ uit de populaire kinderboeken en films van de Zwitserse Johanna Spyri.

Het creatief team van Plopsaland ging voor de realisatie van de zone inspiratie opdoen bij de ‘echte’ Heidi in het Zwitserse Maienfeld. Wie in Heidiland in Plopsaland rondloopt, waant zich in een dorpje in de Zwitserse regio Graubünden. Typische Bündner huizen uit steen en hout, een gezellige bergrestaurant, een draaimolen met dieren uit een ‘Streichelzoo’ (knuffelzoo) en Zwitserse vlaggen en kantonswimpels zorgen voor een gemoedelijke Zwitserse sfeer.

Ook in Zwitserland zelf in het ‘Heididorf’ boven Maienfeld, beleef je de idyllische Alpenwereld waar de Zwitserse Johanna Spyri, schrijfster van de Heidi kinderboeken, haar verhalen zich afspelen.

Andere bergdorpjes zoals Savognin verwijzen ook graag naar de Zwitserse kinderboekhelden Heidi en Peter. Op MySwitzerland.com/heidi vind je een overzicht.

Heidi in Zwitserland
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!