Hamburg

Een citytrip naar Hamburg wil ik al lang inplannen. Redenen te over: familie woont er al jaren, mijn partner bezocht de stad in haar kindertijd, mijn schoonouders vierden er enkele maanden hun vakantie geleden en waren laaiend enthousiast. We passeren Hamburg op weg naar huis vanuit ons vakantieverblijf in Denemarken en beslissen er voor 1 nacht halt te houden. We komen vlak na de middag aan en hebben nog voldoende tijd om de stad vlug te doorkruisen.

Hamburg

Hamburg is een stad en metropool in Duitsland. Het is de op één na grootste stad van het land en tevens de belangrijkste havenstad. De stad ligt aan de rivier de Elbe. De stad maakt geen deel uit van een deelstaat, maar vormt er zelf een. Hamburg kent diverse vormen van industrie, en heeft een metro en vliegvelden (Bron: Wikipedia). Hamburg is geschikt voor een citytrip. De stad biedt immers cultuur, natuur, historische gebouwen, design, musea, winkelcentra en restaurants. Wij hadden jammer genoeg geen tijd om lang in Hamburg te verblijven en musea te bezoeken of een lange wandeling te maken. Wij beperken ons tot een wandeling rond de Binnenalster en een lunch bij Alex met zicht op diezelfde Binnenalster. Nadien doen we nog een wandeling naar het Hamburger Rathaus, zetel van de Hamburgische Bürgerschaft, het parlement van de Duitse deelstaat Hamburg. Het bevindt zich centraal in de Hamburgse oude stad. Bovenaan de ingang staat de Latijnse spreuk van het raadhuis: Libertatem quam peperere maiores digne studeat servare posteritas. De zoon houdt halt om deze spreuk te ontcijferen maar de bewaking komt ons al snel bijstaan en vertelt ons dat de spreuk betekent dat het nageslacht moet verder werken aan de verworven rechten van zijn voorvaderen. Daar kunnen we mee leven! Het is zondag en de winkels zijn gesloten. We drinken nog een koffietje onder de arcadebogen aan de Jungfernstieg en keren weer naar het hotel.

Hotel Baseler Hof in de binnenstad

Parkeren en openbaar vervoer                                                                                                                                          

In een grote stad is het meestal geen sinecure om je wagen kwijt te spelen. We kwamen uit Denemarken en hadden geen andere keus dan met de wagen de binnenstad in te rijden. Al bij al lukt dat aardig. Ons hotel heeft geen parking maar we parkeren onze wagen vlakbij ondergronds bij Contipark aan het Radisson Blu en betalen € 14,00/24u. We kunnen bijna naar het hotel lopen door alleen maar voetgangerszones te passeren. Op 5 minuutjes zijn we ter plaatse. U krijgt bij aankomst overigens een pas waarmee u drie dagen gratis kunt r

Het hotel                   

Baseler Hof is een privaat gerund familiehotel met 4 * waar al meer dan 100 jaar gasten hun intrek nemen. Het hotel ligt in het centrum van Hamburg, tussen het Alstermeer en de planten- en bomentuinen, waardoor het een ideale uitvalsbasis is om Hamburg te ontdekken. Het treinstation Dammtor, de winkelstraten en congrescentrum CCH zijn allemaal binnen loopafstand te vinden. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, WIFI, restaurant, casino, wasserij,…Regelmatig vinden thema avonden plaats in het restaurant.

Hotel Baseler Hof
Hotel Baseler Hof
Kamers

Het hotel beschikt over 167 kamers, waaronder ook familiekamers en kamers die rolstoeltoegankelijk zijn. We zijn iets te vroeg maar onze kamer is al klaar. We hebben een familiekamer op de tweede verdieping. De kamer is niet erg ruim maar is van alle gemakken voorzien: slaapsofa voor de kinderen, dubbel bed, tv, telefoon, badkamer met douche en toilet, bureel, minibar, paraplu, een rekje voor de jassen en gratis uitstekende WIFI. De kamer loopt niet over van luxe maar biedt voldoende comfort om voor een goede prijs de stad te bezoeken. De kamer is proper en de service is uitstekend. Meer moet dat voor ons niet zijn. Prijs: € 175,00/kamer, inclusief ontbijt.

Hotel Baseler Hof
Ontbijt

Het ontbijt is vrij uitgebreid en wordt in het Restaurant Kleinhaus geserveerd. We zitten aan het brede raam achteraan. De ontbijtruimte is groot en licht. We genieten van vers fruitsap, joghurt, spek met ei en een vers broodje. Ook worstjes, confituren, thee en koffie staan ter beschikking. De bediening is correct en vriendelijk. Het uniform van de bediening geeft dat extra cachet.

Hotel Baseler Hof
Hotel Baseler Hof
Dineren in Restaurant Kleinhaus

Het hotel heeft, zoals hierboven vermeld, een eigen restaurant dat zeker het vermelden waard is voor diner of lunch. Daar waar de kamers perfect in orde zijn maar niet echt overlopen van overbodige luxe, is het restaurant een toonbeeld van kwaliteit en service. Het restaurant is gezellig ingericht en is vooral erg ruim. We nemen plaats in het uiterst rechtse deel van het restaurant. Het is niet druk. Een koppeltje en een gezin met kindjes zijn de andere gasten. De maître van de avond is innemend en charmant. Hij informeert ons met kennis van zaken en begeleidt ons professioneel door de avond. Er wordt tijd genomen en dat hebben we graag. We zijn welkom en voelen ons op ons gemak. Voor de dochter staat op haar vraag een pasta op het menu. Voor de andere gezinsleden is dat een drie gangenmenu waarin de chef zelf de hand heeft. We laten ons verrassen en dat beklagen we ons zeker niet. Als voorgerecht een uitstekende bouillon. Als hoofdgerecht een coq au vin op de wijze van de chef en als dessert een rode vruchten soep. Heerlijk!

Dineren in Restaurant Kleinhaus
Dineren in Restaurant Kleinhaus
Dineren in Restaurant Kleinhaus

Wil je Hamburg bezoeken, lekker eten en niet teveel betalen voor een goed hotel? Boek je kamer in Hotel Baseler Hof!

Hotel Baseler Hof
Esplanade 11 | D-20354 Hamburg | Duitsland | 0049 40 359060 | info@baselerhof.de | www.baselerhof.de
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!