ideale wijn bij asperges

Ideale wijn bij asperges: Muscat d’ Alsace

Vorige week kreeg ik de kans om, na mijn lang weekend in Zuid-Tirol, deel te nemen aan een wijnreis door de Elzas. Mijn favoriete wijn is witte wijn en laat nu dat juist de meest geproduceerde wijn uit de Elzas zijn! Ik proef en proef en kan na een paar tastings al een Pinot Gris of Riesling onderscheiden.
Bij de wijnproeverij op domein Zind-Humbrecht springt me een wijn specifiek in het oog: Muscat Goldert Grand Cru 2013.
Ik koop hem voor het thuisfront en schenk hem vandaag bij asperges. Niet echt goedkoop maar bij dit witte goud mag zeker een goede wijn geschonken worden. Een Muscat d’ Alsace is trouwens een perfecte combinatie bij asperges.
Wil je meer te weten komen over onze wijntrip? Volg Meersmaak de komende dagen voor een uitgebreid verslag.

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!