Twee weken geleden waren we te gast in de oude serre van de Plantentuin van Meise voor een uitgebreide lunch waar de nieuwe theemachine Master.T (Special.T) werd voorgesteld. Deze theemachine werkt met theecapsules. Nieuw is de samenwerking met het populaire Kusmi Tea waarvan momenteel 4 variaties in capsulethee te koop zijn. In september wordt de collectie nog met 2 smaken uitgebreid. Tijdens een uitgebreide lunch worden de thee’s met een foodpairing verder voorgesteld door de Zwitserse theesommelier Pierre Gerfault. De plantentuin van Meise bezochten we nog nooit. De serre, diep in het park gelegen, bereiken we met paard en koets. Hoe onze middag verliep kan je hieronder verder lezen.

Concept Special.T

Het concept van Special.T is opgebouwd rond de volgende 4 kernwoorden:

 • De kwaliteit van de thee
 • De nauwkeurigheid van de machine
 • De eenvoud van de bereiding
 • De verscheidenheid van de collectie

De kwaliteit van de thee

In zowel China, India, Japan, Ceylon en Zuid-Afrika selecteerde Special.T de meest prestigieuze tuinen, vooral in de hooglanden en met respect voor de seizoenen. De thee komt alleen uit de fijnste oogsten van de meest prestigieuze tuinen. Special.T oogst enkel de theeblaadjes aan het uiteinde van elke tak. Die zijn het rijkst aan aroma. Deze theeblaadjes worden veilig in hermetische capsules (recycleerbaar) verpakt om ze te beschermen tegen licht, lucht en vocht en om hun aromatische rijkdom volledig te bewaren.

De nauwkeurigheid van de theemachine

De kunst van het theezetten is een exacte wetenschap. De ideale bereiding kan niet worden geïmproviseerd. Dosering, infusietijd en temperatuur moeten zorgvuldig worden opgevolgd om het complexe karakter van elke theesoort te onthullen. Sommige zwarte theesoorten kunnen snel geïnfuseerd worden op 92°C, terwijl groene thee zich pas ten volle ontplooit op 80°C en meer tijd nodig heeft. Daarom ontwikkelde SPECIAL.T de meest nauwkeurige theemachine. Zij herkent de specifieke infusiecode van elke capsule uit 256 mogelijke combinaties. Op deze manier past ze voor elke thee de infusie tot op de graad en tot op de seconde precies aan.

De eenvoud van de bereiding

De juiste hoeveelheid thee en water doseren, het zuiverste water opwarmen tot de ideale temperatuur, de infusie laten stoppen tot op de seconde nauwkeurig … Thee zetten is een heel ritueel. U zet een perfect gedoseerde thee van het zuiverste – vooraf gefilterde – water, met capsules die door hun unieke vorm de hele blaadjes perfect laten trekken om hun meest geheime aroma’s volop te ontvouwen.

De verscheidenheid van de collectie

Special.T is een collectie van meer dan 35 variëteiten thee of infusie. Op elk moment van de dag, een perfect theemoment. Je hebt de keuze uit: zwarte thee, groene thee (puur of gearomatiseerd), infusies, rooibos en witte of blauwe thee.

Theemachine Master.T

Maak uw kopje thee precies zoals u dat zelf wilt: met één druk op de knop kiest u de sterkte van uw thee, de grootte van uw kopje en ontdek ook de LATTE-functie. Infusietechnologie zonder druk voor een stille werking. De machine is op elk moment onmiddellijk klaar voor gebruik en warmt alleen de hoeveelheid water op die nodig is voor de bereiding van een kopje thee. De laatste capsule komt automatisch naar buiten als u de
klep opendoet en wordt opgevangen in een speciaal bakje.

Technische specificaties: waterfilter, waterreservoir, heet water functie, afneembaar lekbakje, display met infusietijd en temperatuur, 1 druk op de knop, dynamische infusie, automatische en nauwkeurige infusie.

Eerder schreven we al een review van de Special.T Mini.T. Dat artikel kan je hier lezen!

Over Kusmi Tea x Special.T

Kusmi Tea en Special.T stellen een uniek assortiment thee en infusies voor op basis van natuurlijke, verfijnde ingrediënten van topkwalitieit. Kusmi Tea is gevoelig voor milieukwesties en neemt deel aan het Special.T® capsule-recyclageprogramma in samenwerking met Terracycle®. Klanten kunnen dan ook hun capsules in de 3 Kusmi Tea® boetieks in België binnenbrengen.

De vier Kusmi Tea variëteiten voor Master.T zijn de volgende:

 • Anastasia – Geïnspireerd door de mythe van groothertogin Anastasia belichaamt deze melange de beroemde Russische smaak van Kusmi tea. Dit recept met bergamot, citroen en toetsen van oranjebloesem is al sinds zijn creatie in Sint-Petersburg meer dan een eeuw geleden een goed bewaard geheim gebleven. De Anastasia, persoonlijk onze favoriet, is een onweerstaanbare zwarte earlgreythee, versterkt door het moutige karakter van Assamthee.
 • White Anastasia – De gedurfde versie van de iconische Anastasia op basis van witte en groene thee, geparfumeerd met subtiele toetsen van oranjebloesem, bergamot en citroen.
 • Be Cool – Melange van planten, zoethout en pepermunt. Voor een perfect moment van zachtheid en sereniteit.
 • Label Imperial – Een subtiele melange van groene thee op basis van sinaasappel, kaneel, fijn gekruid met citroen en duindoorn, allemaal mooi in evenwicht gebracht met een vleugje vanille en de zachtheid van zoethout.

Wie zegt dat je niet kunt genieten van een verfrissende mocktail op basis van thee? De bijzondere samenwerking tussen theehuis Kusmi en Special.T haalt ‘the best of both worlds’ naar boven. Enerzijds Kusmi Tea, met de keuze aan natuurlijke ingrediënten en legendarische recepten. Anderszijds Special.T die perfect de kunst beheerst om kwaliteitsthee te selecteren en te bereiden, samen met de Master.T theemachine die niets aan het toeval overlaat. Kortom: perfecte theemocktails om van te genieten! 

Recept mocktail op basis van Kusmi Tea (The mocktail Club)

Hieronder kan je het recept voor de Anastasia mocktail van The mocktail Club vinden

Ingrediënten:

 • 1 cup Kusmi tea Anastasia
 • sap van 1 appelsien
 • 10 ml limoen- of bergamotsap
 • 1 theelepel vanillesuiker
 • ijsblokjes

Bereiding:

 • Zet een kopje Kusmi Anastasia thee van 15 cl.
 • Voeg er de vanillesuiker aan toe en laat afkoelen.
 • Vul je shaker met het appelsiensap en het limoen- of bergamotsap.
 • Voeg de afgekoelde thee en 2 ijsblokjes toe.
 • Shake!
 • Zeef je mocktail in een feestelijk glas op enkele ijsblokjes.
 • Garneer met een schijfje appelsien.

Foodpairing met Special.T

Wij genieten van een uitgebreide lunch met als eerste voorgerecht gerookte paling met 3 soorten asperges met een crème van gember en limoen. We drinken er Special.T Detox bij. Deze biologische infusie op basis van paardenbloem, gember, brandnetelbladeren, citroenkruid en groene muntbladeren proeft licht bitter met een kruidige afdronk. Als tweede voorgerecht volgt vlijting met gemarineerde coquilles, gepofte bloemkool, lamsoor, zeekraal en limoen. Daar drinken we een Special.T Japanese Sencha (biologische groene thee) bij uit de prefectuur Kagoshima op het eiland Kyushu. Als hoofdgerecht volgt crispy duck met spicy quinoa, venkel, kimchi van spitskool, yuzu en jus met sinaasappel en bergamot. Hierbij drinken we een Kusmi Anastasia waarbij het parfum van fruitige toetsen (citrus) en de geur van oranjebloesem primeren. Als afsluiter volgt een dessert van haute patissier Willem Verlooy. In de vorm van een citroen volgt een kokosnootacquoise met een compôte van mango, limoen en bergamot. Dit alles omgeven door een ganache montée geïnfuseerd met Kusmi White Anastasia. We drinken er een Special.T Yuzu Bliss bij, een Japanse biologische groene thee met het subtiele exotische parfum van Yuzu. Deze Japanse citrusvrucht roept de smaak op van mandarijn.

Meer informatie

Special.T

Master.T

Kusmi Tea

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!