Voor het eerst in meer dan 100 jaar geeft S.Pellegrino het ontwerp van hun klassieke label uit handen. Drie opkomende internationale ontwerpers doen de ‘journey of water’ tot leven komen op drie unieke labels. 

 

Fase 1: Air

Daar waar het water ontstaat: de lucht. Ontwerpersduo Neri&Hu uit Shanghai, China, kreeg de eer om deze eerste fase uit te werken. De twee architecten/designers wonnen al meerdere awards met hun werk, gaande van hotels tot restaurants. Hun ontwerp is een gesofisticeerde weergave van water in de vorm van wolken. “Met een basis in het verleden en een zicht op de toekomst, nemen ze ons mee naar waar het allemaal begint, namelijk de lucht. Van daaruit start de journey”, aldus het duo.

Fase 2: Earth

Nadat hij in 2015 door de New York Times als één van Amerika’s meest veelbelovende ontwerpers werd genoemd, was Steven Haulenbeek een voor de hand liggende keuze voor deze unieke samenwerking. Haulenbeek staat gekend voor zijn functionele beeldhouwwerken en gebruik van ruwe materialen. Die experimentele stijl paste hij eveneens toe om het tweede exclusieve label te ontwerpen: de reis door de aarde. “Met een omgekeerde piramide die bestaat uit vloeiende lijnen, beeld ik het filteren van het regenwater door de bodem af. De lijnen zakken tot bij de bron – de rode ster – in het midden van het label. Vanuit die bron vertrekt vervolgens nog een neerwaartse piramide de wereld in.”

Fase 3: Sparkle

Nadat het water, dat uit de lucht kwam neergedwarreld, door de aarde gezuiverd is, ontbreekt er nog één stap. De finishing touch, de sparkle die het afmaakt. De gelauwerde Franse ontwerper Philippe Nigro mocht deze eindfase uitbeelden op het derde label. Zijn ervaringen, versterkt door de combinatie van een Frans-Italiaanse cultuur, laten hem toe te navigeren tussen verschillende soorten projecten en samen te werken met meerdere mensen doorheen het proces. Nigro’s moderne interpretatie van het klassieke label is een directe verwijzing naar de typische ‘sparkle’ van het S.Pellegrino water. “Van de lucht, door de rotsen, naar de bubbels.”

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!