San Pellegrino Tonic
Over gin is de laatste jaren al veel geschreven, maar we vergeten vaak dat andere belangrijke ingrediënt, de tonic. Een gin-tonic is nochtans maar zo goed als de kwaliteit van zijn zwakste ingrediënt. Een goede gin verdient dus een al even degelijke tonic. Die laatste zou je trouwens perfect puur kunnen drinken. Mix je hem met gin, dan versmelt hij tot een zalige zomerse cocktail.

 

De tonic heeft een subtiele bubbel, zoals we die van S.Pellegrino gewend zijn. Vermeng je Acqua Tonica met een gin, dan zullen de smaakeigenschappen van de gin worden versterkt.

Acqua Tonica, S.Pellegrino’s jongste telg, is zo’n tonic. Het drankje voelt zich perfect op zijn plaats in het gezelschap van andere hoogwaardige soortgenoten in de rayon van de tonics.

Een beetje geschiedenis

Wist je dat tonic al eeuwen bestaat? Het drankje werd geïntroduceerd door het Britse leger in India in het midden van de 18de eeuw. Tonic bevatte toen grote hoeveelheden kinine, waardoor het een ideaal middel was om muggen af te weren en zo malaria te voorkomen. De soldaten voegden een kruidige gin toe aan de tonic om de bittere smaak te neutraliseren, wat leidde tot de geboorte van de gin-tonic.

Zomerse mocktail

Tonic kun je natuurlijk ook puur drinken. S.Pellegrino Acqua Tonica springt er helemaal uit dankzij zijn opvallende smaak, met een zoete toets. Serveer de drank puur op 3 à 4 °C met een schijfje grapefruit en enkele botanicals, zoals roze peper voor een alcoholvrije zomerse aperitivo.

How to mix?

Ook de gin-tonicliefhebber mag op zijn twee oren slapen, want S.Pellegrino Acqua Tonica is perfect geschikt om de smaakeigenschappen van eender welke gin te versterken. Daarnaast kan de tonic ook worden gemixt met fruitige likeuren.

Recept:

  • 5 cl gin naar keuze
  • 10 cl S.Pellegrino Acqua Tonica
  • 1 schijfje citroen
  • 5-tal ijsblokjes
  • Takjes tijm
  1. Doe de ijsblokjes in een groot gin-tonicglas.
  2. Laat het glas koel worden.
  3. Giet de gin over de ijsblokjes heen.
  4. Giet de S.Pellegrino Acqua Tonica via een cocktaillepel langzaam bij de gin en roer om.
  5. Werk af met een schijfje citroen en enkele takjes tijm.

 

Acqua Tonica, S.Pellegrino’s jongste telg. Verkrijgbaar bij Delhaize en Carrefour.

 

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!