Maison Gran Cruz blaast 130 kaarsjes uit. Ter ere van dit bijzondere jubileum lanceert  Gran Cruz  een prestigieuze en zeer gelimiteerde editie: de ‘karaf Gran Cruz 130 jaar’. Een geschiedenis van 130 jaar know-how, passie en kwaliteitsvolle producten: dat is meer dan voldoende om de creatie van een nieuwe telg in de familie te verdienen.

De karaf Gran Cruz 130 jaar – het juweel van het Huis – werd speciaal voor het bijzondere jubileum ontworpen. Er worden slechts 250 genummerde exemplaren in omloop gebracht, aangeboden in een luxueuze koffer. De portwijn zelf, samengesteld door José Sousa Soares, de oenoloog van het Huis, is al even exclusief: complex en intens van smaak, gemaakt van 19e-eeuwse wijnen die meer dan 100 jaar rijpten in eiken vaten in de Dourovallei en Vila Nova de Gaia. De porto heeft een koperachtige kleur met reflecties van acajou, en is een ware smaak- en geursensatie dankzij een veelheid aan aroma’s: gegrilde amandelen, pruimengelei, honing, kaneel en zwarte peper, aangevuld met noten, vijgen en een subtiele toets balsamico. Fris maar krachtig, zacht en romig, met een pittige complexiteit en levendige zuurgraad. De lange afdronk van de wijn, met een opmerkelijke aromatische persistentie, maakt hem onvergetelijk.

De karaf Gran Cruz 130 jaar is een sobere, maar elegante ronde karaf die gedecoreerd is met het silhouet van de befaamde ‘in het zwart gehulde vrouw’ en wordt gepresenteerd in een walnoten koffer. De karaf, waarvan er slechts 20 exemplaren voor de Belgische markt bestemd zijn, is exclusief beschikbaar aan een verkoopprijs van € 999.

 

 

 

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!