Meersmaak test de lasagne bolognese en de lasagne verdure van Come a casa. We zijn benieuwd naar de smaak, de geur, de bereidingswijze, de verpakking en uitzicht van de gerechten.
Als we aan lasagne denken, maken we die overwegend zelf. Met het recept van grootmoeder in gedachte gaan we dan meestal voor de klassieke bolognese. Come a casa zal serieus uit zijn pijp moeten komen om dat te evenaren. Op de website staat te lezen dat al de gerechten met verse ingrediënten en zonder smaak-en kleurstoffen bereid worden. Dat komt al aardig in de buurt van een verse portie lasagne, niet?
Gisteren namen we de proef op de som. We openen een pakket van 1 kg lasagne bolognese en verwarmen de oven voor op 180 °C. Na enkele minuten schuiven we het bakje in de oven en 25 minuten later is hij klaar. De geur is een échte lasagne waardig. Het uitzicht trouwens ook. Verpakking en bereidingswijze zijn gebruiksvriendelijk. Nu de smaak nog!
Deze lasagne bevat de volgende ingrediënten:
Gedeeltelijk afgeroomde melk, varkensvlees (18%), tomaten, griesmeel van harde tarwe, kaas, water, tomatenconcentraat, plantaardige oliën en vetten, gemodificeerd maïszetmeel, wortelen, tarwebloem, uien, scharreleieren, knolselder, courgettes, zout, specerijen en kruiden, rode wijn, zetmeel, suiker, knoflook en aroma’s.

De lasagne is erg warm en beantwoordt aan de verwachtingen. Lekker, groentjes, vlees en bechamelsaus. Ik ben tevreden en kan me perfect voorstellen deze lasagne bij gebrek aan zin of tijd om te koken, nogmaals te serveren. Een uitstekend alternatief!
Met een gezin met 4 personen is 1 kg te weinig. Geen nood, we zetten ook de lasagne verdure (400 g) in de oven. Dit is een vegetarische lasagne met de volgende ingrediënten:
Tomaten (45%), courgettes (18%), gefrituurde aubergines (9.5%) (aubergines, plantaardige olie),
uien (8%), volkoren griesmeel van harde tarwe, kaas, wortelen (4%), olijfolie, kruiden en specerijen,
gemodificeerd maïszetmeel, aroma’s, zout, knoflook, suiker, scharreleiwitpoeder, zetmeel, knolselderijextract.
Allergie-info: bevat gluten, eieren, melk, lactose, selderij.

We zijn zeker geen vegetariërs maar voor de afwisseling koken we regelmatig zonder vlees. In deze lasagne overheersen, logischerwijze de groenten. Uiteraard geen vlees te bespeuren. De kruiding vind ik persoonlijk iets te sterk. Dat is louter persoonlijk. Mijn tafelgenoot vindt dit absoluut niet het geval. Dus probeer het zelf maar!
Heb je toch zin in een zelfgemaakte lasagne? Hieronder vind je enkele suggesties:

Groentelasagne

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!