Na enkele dagen dagen verblijf in Graubünden reizen we door naar de regio Bern om zowel in Bern zelf als in Gstaad te verblijven. Het weer blijft even prachtig dus we kunnen zeker van een geslaagde nazomer in Bern spreken ook. Zoals we de voorbije dagen ook al deden gebruiken we hier opnieuw ons Swiss Travel System ticket. Reizen doorheen de regio wordt op die manier eenvoudig en stressloos. Zowel met de Intercity, InterRegio en regionale treinen als met de postbussen rijden we van het ene naar het andere punt. Aankopen van het ticket doe je vooraf waarbij je een keuze maakt uit 1ste of 2de klas, het aantal dagen en je leeftijd. Meerwaarde is dat dit ticket je o.a. gratis toegang verschaft tot 500 musea over het ganse land.

Kanton Bern

Het kanton Bern heeft de gelijknamige stad Bern als hoofdstad. Bern is tevens de bondsstad van Zwitserland. De oude binnenstad is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Volgens een sage heet de stad Bern omdat de vroegere hertog op deze plaats een beer heeft gedood. De beer is tevens de mascotte van de stad. Bern ligt in het midden van Zwitserland en is vlot met de wagen, de trein en het vliegtuig te bereiken. Wij bereiken Bern vanuit Disentis met de trein en genieten van het landschap tijdens onze rit van om en bij 3u45. Daarna reizen we door naar het lieflijke en zonnige plaatsje Saanen, op een boogscheut van Gstaad.

Hotel Spitzhorn – 4* infrastructuur met een 5* locatie in Saanen

Hotel Spitzhorn is geopend in 2013 en is in typische chaletstijl gebouwd. Officieel is het hotel een 3* superior hotel maar de infrastructuur is er 4* waard en de adembenemende locatie is 5* waard. Het hotel heeft 50 kamers, beschikt over een wellness met zwembad, fitness, sauna, stoombad, massage-mogelijkheden en Kneipp hydrotherapie. De keuken biedt een seizoenskeuken met dagverse producten. Onze kamer is ruim en met smaak ingericht. Een grote badkamer en een terras maken ons verblijf af. Het hotel is vlot bereikbaar en ligt op een steenworp van het centrum van Saanen. Het absolute summum is de wellness. Een hotel met zwembad om even tot rust te komen na een intense dag of plannen te maken voor de volgende dag is helemaal top! Het ontbijt is er ook eentje om niet te vergeten. Heel erg uitgebreid met pannenkoekjes en zelfs met Zwitserse specialiteiten zoals rösti en spek.

Dineren in Hotel Spitzhorn

‘S avonds dineren we in het restaurant van het hotel waar chef Björn Reinhardt een seizoensgebonden keuken serveert met een mix van Alpengerechten en fusion. Als voorgerecht kies ik een tomatensoep met Pastis en mijn tafelgenoot neemt de salade met croutons, geroosterde zaden en champignons. Als hoofdgerecht kan de Zwitserse specialiteit rösti niet ontbreken. Ik neem de Spitzhorn rösti met raclette, spiegelei en augurk. Ook voor vegetariërs zijn er mogelijkheden met de tagliatelle met gepocheerde zalm in dille met prei. En mijn favoriete dessert ijs met opgeklopte room om de avond af te sluiten.

Panoramische wandeling Rinderberg-Horneggli – Fonduepakket

Daags nadien zijn we al vroeg op pad voor een panoramische wandeling met een fonduepakket in onze rugzak. Hoe bijzonder is dat?! Bij Molkerei Zweisimmen pikken we onze rugzak met fondue op. Verse kaas, een vuurtje, brood en water! Meer hebben we niet nodig. En smaken dat dat doet na onze wandeling. We nemen de gondel naar Rinderberg-Horneggli en wandelen met uitzicht op de omliggende dorpjes en aanschouwen de Berner Alpen. We passeren een blotevoetenpad en maken een kruidenwandeling. We genieten van de weldaad van de natuur aan onze voeten, ruiken de kruiden en verfrissen onze voeten in het bergwater. Het pad is gelegen aan de Rinderberg Swiss Alpine Lodge aan het middenstation. De paden zijn goed begaanbaar en toegankelijk met kinderen.

Beste schnitzel ooit – Hotel Bernerhof

Dineren doen we in Gstaad bij Hotel Bernerhof. Het hotel is vlak naast het treinstation gelegen en telt vier restaurants. Wij kiezen voor het rustieke La Gare waar plaatselijke specialiteiten geserveerd worden. Hiervoor werkt chef Marcel Reist samen met lokale producenten zodat de kwaliteit gegarandeerd is. Recent werd het restaurant nog bekroond door Gault & Millau met 13 punten. De schnitzel hier wordt bij de 10 beste van Zwitserland gerekend. Ik kan dat volmondig beamen. De beste schnitzel ooit. Een mooi stuk kalfsvlees dat nog lekker sappig is, frietjes en een kleine salade. Mmmm!

Prizeotel Bern-stad – gidsbeurt door de oude stad

We zetten onze trip verder naar Bern en logeren in het Prizeotel, een voormalig postkantoor in de Viktoriastrasse naast de rosengarten. Het hotel werd ingericht door de designer Karim Rashid (ook Pepsi). De kamers zijn voorzien van de laatste technologie en grote doucheruimtes. De kleur geel, als ode aan het oude postverleden, overheerst in het interieur. Je mag van een echt eco-hotel spreken met zonnepanelen, een groendak en waterrecyclage. Naast hotelkamers huisvest het Prizeotel ook appartementen. Makkelijk is dat het hotel vlakbij de oude stad gelegen is wat tot het UNESCO werelderfgoed behoort. We hebben afspraak met Denise O’Gorman, onze gids van de dag. Zij leidt ons rond in de oude stad en toont ons kleine pittoreske straatjes, gebouwen in barokstijl en middeleeuwse huizen.

Altes Tramdepot

In de avond dineren we in restaurant Altes Tramdepot. Het restaurant ligt in de buurt van het dierenpark van Bern. Mede door zijn ligging is dit restaurant een aanrader. Het huisbier wordt in het restaurant in koperen vaten gebrouwen. Dit is niet zo uitzonderlijk als je weet dat Bern de bierhoofdstad genoemd wordt. Tweehonderd geregistreerde brouwerijen telt de stad. Ik kies de ribbetjes en mijn tafelgenoot gaat voor een vegetarische maaltijd met een vegan hamburger en sla en tomaten.

Museum für Kommunikation

Het Museum für Kommunikation is een interactief museum in de stad en is het bezoeken waard. Zeker met kinderen is het leuk in een museum terecht te komen waar je aan alle knopjes màg aankomen. Het museum won al diverse prijzen met in 2019 de 2019 Council of Europe Museum Prize. Vergeet zeker de robot NAO geen gedag te zeggen of maak echte postzegels met je eigen beeltenis op.

Pittaria PROGR

In deze zaak lunchen we tijdens onze laatste middag in Bern. De Palestijnse gerechten zijn allemaal huisgemaakt en van bijzonder goede kwaliteit. Wij bestellen een halloumi pita en een falafel pita. Nadien nemen we de trein naar Zürich waar we binnen een dik uurtje arriveren en een vlucht richting Brussel nemen.

Ook deze trip in Zwitserland heeft ons kunnen bekoren. De landschappen in Saanen (Gstaad) en het stadsleven in Bern belichten verschillende facetten maar is een perfecte combinatie van natuur en stad. Deze combinatie in één reis vinden we perfect! De rust in de bergen en de vergezichten brengen ontspanning en maken ons helemaal zen. De bezoekjes in de stad Bern vervullen ons met vreugde en doen ons genieten tot next level! We ondervinden de makkelijke bereikbaarheid van onze bestemmingen, ook zonder wagen en we genieten van de culinaire adressen waar we telkens ook een vegetarisch menu kunnen bestellen indien gewenst. Bedankt voor de gastvrijheid!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!