Overnachting in Luxury B&B Villa Neeckx (Lommel)

sep 6, 2017

In het begin van de zomervakantie 2017 zijn onze kinderen beide op kamp. Voor ons de moment om zonder omkijken een weekend weg te regelen. We krijgen de uitnodiging om Lommel en zijn omgeving verder te verkennen. Het verslagje van die belevenissen kan je hier nalezen. Buiten de niet te vergeten activiteiten en culinaire pareltjes is ook onze accommodatie meer dan het vermelden waard. We logeren in de Luxury B&B Villa Neeckx in Lommel.

Waar ligt Lommel?

De stad Lommel ligt in de noordwesthoek van de Belgische provincie Limburg. In het noorden grenst Lommel aan het Nederlands Bergeijk. Ook de Limburgse gemeenten Neerpelt, Overpelt, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg zijn buren. In de provincie Antwerpen zijn Mol en Balen buurgemeenten. Het wondermooie natuurgebied Bosland is op het grondgebied van Lommel, Hechtel-Eksel en Overpelt gelegen. Dit natuurpark is kindvriendelijk, biedt tal van activiteiten en herbergt o.a. de Lommelse Sahara. Lommel heeft trouwens mogelijkheden genoeg om te fietsen, te wandelen, te overnachten en te genieten van een lekkere maaltijd. Meer informatie: Toerisme Lommel en Toerisme Limburg

Overnachting in Luxury B&B Villa Neeckx

Lommel bezoeken kan je op één dag maar dan ga je maar een korte impressie over de mogelijkheden krijgen. Wij raden aan er een weekendje (of een langer verblijf) van te maken om de stad en zijn omgeving grondig te verkennen. Mogelijkheden tot overnachtingen zijn er genoeg: groepsverblijven, Center Parcs ‘De Vossemeren’, hotels, B&B’s,…. Wij overnachten in de Luxury B&B Villa Neeckx. De eigenaars renoveerden deze dokterswoning enkele jaren geleden en beslisten pas zeer recent om hun huis open te stellen voor gasten. Aanleiding hiervoor zijn de TV-opnames voor een gloednieuwe serie die in het najaar op de buis komt. De filmcrew gebruikt de villa als opnameset en de crew blijft, omwille van de late werkuren, al eens slapen. Het idee voor de B&B ontstaat bijna van de ene dag op de andere en drie maanden later zijn wij al te gast.

De herenwoning is imposant te noemen en is vlakbij het centrum geleden. Twee suites worden aan gasten verhuurd en maken onderdeel uit van de woning. Deze suites beschikken over een ruime badkamer, slaapgedeelte, zitgedeelte en werkruimte. Onze suite heeft eveneens een groot buitenterras. Naast gratis WIFI heeft de B&B een indoor zwembad.

Onze ervaring bij Villa Neeckx

In een B&B logeren doen we zelf niet vaak. We houden wel van de anonimiteit van een hotel en hechten belang aan privacy en rust tijdens een vakantie. Voor ons was het dan ook een beetje afwachten wat het logeren in een B&B betekent. Samengevat kunnen we zeggen dat logeren in deze B&B een onderdompeling was in luxe, verwennerij en de kennismaking met zeer gastvrije uitbaters. Bescheiden als ze zijn willen ze liever niet op de foto maar de babbel van Paula en het relativeren van haar echtgenoot blijven ons zeker bij. Bij het oprijden van de oprit parkeren we onze wagen pal voor de deur. Paula verwelkomt ons enthousiast en nog voor we kunnen aanbellen, zwaait de deur al open. Al lichtelijk anders dan in menig hotel. Ze troont ons mee naar de master suite en na een korte rondleiding daar worden we beneden verwacht voor een uitgebreidere verwelkoming. De B&B heeft twee suites en plannen voor een renovatie van bijkomende suites/kamers zijn in volle bloei. Onze suite is te vergelijken met een appartement met privé terras. Zeer ruime slaapkamer met kwaliteitsvolle boxspring, marmeren badkamer en douche, apart toilet, bureel, zitplaats en gratis WIFI. Opvallend is de rust in de B&B, doch vlakbij het centrum gelegen.

Na het uitpakken van onze valies en een inspectie van ons verblijf, dalen we trappen af naar de keuken van de gastvrouw. De tafel in de warme leefkeuken is voorzien van allerlei lekkers en bij een glaasje witte wijn praten we bij over de opstart van de B&B, de faciliteiten, de mogelijkheden tot uitstapjes enz. Paula en haar man zijn bijzonder gastvrij en gaan volledig op in hun gedeelde passie. Gasten verwennen is hen op het lijf geschreven. Naast de suites heeft de B&B nog een indoor pool, honesty bar, finse sauna, stoombad en fitnesstoestellen.
Die avond dineren we bij Restaurant Cocotte (de moeite waard trouwens), vlakbij de accommodatie. Onze gastheer biedt aan ons te brengen en na een seintje weer op te halen. Service van het huis zeg maar! Ideaal…Na het diner en een verkwikkende nachtrust schuiven we die ochtend aan bij het ontbijt in de eetkamer. De andere gasten, een koppel uit Oostende, schuiven eveneens aan het ontbijt. Het ontbijt is rijkelijk voorzien van al wat je je wensen kan: joghurt, kaas, charcuterie, croissants, pistolets, vers fruitsap, koffie en thee, vers gesneden fruit, gebakken eitjes, enz. De tafel is perfect gedekt en je voelt de liefde waarmee dit gedaan is. Na het ontbijt nemen we afscheid en reizen weer huiswaarts nadat de gastheer ons tot aan de wagen begeleidt en ons nog nazwaait.
Logeren in deze B&B is een ervaring op zich en badend in de nodige luxe een adresje om thuis te komen! Prijzen vanaf € 165,00/kamer.
p

Villa Neeckx
Norbert Neeckxlaan 14
3920 Lommel
0032 475 72 95 77
info@villaneeckx.be
Website

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!