Voor Soubry doen we inspiratie op bij La Botte in Genk voor een pastagerecht. We maken een Siciliaans pastagerecht met mosselen in roomsaus. Lekker, eenvoudig én feestelijk!

Ingrediënten

  • pasta (Soubry)
  • 100 ml room 40%
  • 1 kg mosselen
  • 1/2 courgette (fijn gesneden)
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 2 takjes groene selder (in ringetjes gesneden)
  • 1 sjalotje (versnipperd)
  • olijfolie
  • klontje boter
  • 120 ml droge Siciliaanse wijn
  • 100 ml kookvocht van de mossselen

Bereiding

Mosselen

  • Reinig de mosselen
  • Stoof de groenten even aan
  • Voeg de mosselen toe
  • Kook ca. 10 minuten (onder deksel)
  • Kruid met peper en zout
  • Schud op
  • Giet af en houd het kookvocht bij

Pasta

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking

Roomsaus

  • Smelt een klontje boter
  • Stoof de courgette, de groene selder en de sjalot aan
  • Voeg Siciliaanse wijn, room en kookvocht van de mosselen toe
  • Laat even doorkoken
  • Voeg zout en peper bij naar smaak
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!