Het huidige herfstweer vraagt om een herfstsoep. Dat kan met de (fles)pompoen als seizoensgroente. Voeg er nog garam masala als extra touch aan toe en de kruidige smaak zal je zeker bekoren. Wij vallen helemaal voor dit kruidige mengsel met o.a. chilipoeder, kaneel en nootmuskaat. De currypoeder die ik gebruikte, is niet erg pikant. Indien je een ander currypoeder gebruikt, moet je eventueel de hoeveelheid aanpassen.

Ingrediënten
  • 400 g pompoen (in stukjes)
  • 100 g ajuin (in stukjes)
  • 70 g knolselder (in stukjes)
  • 1 teentje look
  • kokosmelk (330 ml)
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 koffielepel garam masala
  • 2 bouillonblokjes (rund)
  • 1,5 l water
  • olijfolie
  • 50 g vermicelli
Bereiding
  1. Doe een scheutje olijfolie in een pot.
  2. Voeg de pompoen, ajuin, knolselder en look toe.
  3. Laat een 5-tal minuten stoven (zonder kleuren).
  4. Voeg het water, currypoeder, garam masala en bouillonblokjes toe.
  5. Laat 25 minuten koken onder deksel.
  6. Mix de soep.
  7. Voeg de kokosmelk en de vermicelli toe.
  8. Laat 5 minuten koken en roer af en toe.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!