Currysaus

Dit recept staat al 10 jaar op onze blog en is een topper! De foto die erbij stond, was dringend aan vervanging toe. Vandaar deze nieuwe blogpost. Ik voeg er vandaag een nieuw recept van Chinese currysaus bij. Dit recept vraagt iets meer tijd maar is de moeite waard zelf uit te proberen.

Klassieke currysaus

Ingrediënten
  • 1/2 appel (geschild en in blokjes)
  • 1 ajuin (in blokjes)
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • currypoeder (naar smaak)
  • 400 ml water
  • 50 g goede boter
  • 30 g bloem
Bereiding
  1. Stoof de appel en de ajuin aan in de boter.
  2. Bestrooi dit mengsel met de bloem en currypoeder.
  3. Laat even drogen op een zacht vuur.
  4. Giet er het water en het bouillonblokje erbij en laat dit al roerend aan de kook komen.
  5. Laat een 5-tal minuten doorpruttelen (roer af en toe!).
  6. Giet het mengsel door een zeef en proef.
  7. Indien te weinig curry? Voeg extra toe en roer af en toe om.
Tip 1

Begin met een half bouillonblokje. Je kan op het einde nog altijd wat toevoegen. Laat de saus dan al roerend nog even opkoken.

Tip 2

Wil je een zachte curry saus? Voeg dan naar smaak een scheutje room toe.

Chinese currysaus

Voor 1,2 liter saus

Ingrediënten
  • 1 ajuin (100 g)
  • 1 wortel (50 g)
  • ½ appel met schil en zonder klokhuis (100 g)
  • ¼ appelsien met schil ( 50 g)
  • stukjes selder (25 g)
  • ½ banaan
  • gember (12 g)
  • 1 teentje look
  • 20 g currypoeder (of naar smaak)
  • 100 g bloem
  • 50 ml maïs – of arachideolie
  • 50 g kokosolie
  • mespuntje chinees vijfkruidenpoeder
  • 1,2 liter water
  • 1 en ½ bouillionblokje (kip)
  • 1 eetlepel donkere sojasaus of Mushroom Flavoured Superior Dark Soy Sauce
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
Bereiding
  1. Snijd de ajuin, wortel, appel, appelsien, selder, banaan, gember en look in kleinere stukken.
  2. Doe de maïs – of arachideolie en de kokosolie in een pot.
  3. Doe de groenten en het fruit bij de olie en laat “goudgeel” fruiten.
  4. Meng er de bloem, currypoeder en het chinees vijfkruidenpoeder onder.
  5. Laat een minuut onder voortdurend roeren pruttelen.
  6. Doe er het water en de bouillonblokjes bij.
  7. Breng de saus met een klopper al roerend aan de kook.
  8. Laat 12 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Giet de saus door een fijne zeef.
  10. Meng er de donkere sojasaus en de lichte sojasaus onder.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!