Restaurant Le Passage

Een eerste maal dat ik Le Passage binnenkom, is in oktober 2015 bij een persvoorstelling van Louis Delhaize. Je hebt zo van die locaties waar de sfeer en het eten je zo aanspreken, dat je niet anders kan dan de uitnodiging om er te gaan dineren gretig aanvaarden. Zo belanden we een tweetal weken geleden in Ukkel waar Restaurant Le Passage zijn thuisbasis heeft.

Chef Rocky Renaud

Chef Rocky Renaud is gepassioneerd door koken en dat voel je én dat proef je. Zoals de maître van deze avond ons zegt: “Het belangrijkste is l’amour dans l’assiette”. Dat vinden wij ook! In 1994 opent Le Passage de deuren en heeft momenteel al meer dan 15 jaar 1 Michelinster. In 2009 breidt de zaak uit na een renovatie om plaats te bieden voor 52 couverts, een banketzaal, tuin met terras en parking voor de deur. Het terras ziet er aanlokkelijk uit maar het weer laat jammer genoeg niet toe op het terras te dineren.

Restaurant Le Passage
Restaurant Le Passage
Restaurant Le Passage

De chef is een chef die met zijn creaties de smaakpapillen weet te beroeren, met een klassieke maar gepersonaliseerde Franse keuken, om zo een onnavolgbare indruk achter te laten. Op het einde van de avond hebben we even de kans met de chef te spreken. Hij bevestigt wat we proeven en ervaren, nl. subliem eten op tafel brengen voor een smaakbeleving om nooit te vergeten. Wij zijn fan! Zowel van het eten als van de timide chef.

Chef Rocky Renaud

Onze smaakbeleving

Wij kiezen voor het viergangenmenu aan € 75,00/pp, exclusief wijnen. Starten doen we met de huischampagne, gevolg door drie amuses: mousse van courgettes in tomatenwater, mousse van kabeljauw en tuinkers en foie gras met gekonfijte vijg. De aangepaste wijnen zijn subliem. Wij zijn geen uitermate wijnkenners en geven de sommelier carte blanche. We proeven o.a. een droge Chablis Domaine Millet en bij de foie gras uit Gaillac, Le Séducteur van het domein Borie-Vieille. Als eerste tussengerecht genieten we van een stukje zalm gemarineerd met grof zout, groenten, mosterd en aardbeiden. Een combinatie die je niet meteen verwacht maar wel geslaagd! Als tweede volgt kreeft met aspergers en erwten. Als hoofdgerecht Black Angus met pommes dauphines en jonge wortelen. Voor het dessert maken we keuze van de kaart. Mijn partner kiest voor een café glacé (al vanaf de opening in 1994 op de kaart) en ik kies voor de onvermijdelijke dame blanche met Tahiti ijs en chocoladesaus uit de Caraïben. Deze menu is ons volledig op het lijf geschreven. Klassieke dagverse producten die verwerkt en gepersonaliseerd zijn naar de hand van de chef, met een presentatie waar we spontaan een glimlach op ons gezicht van krijgen. Hier krijg je absoluut waar voor je geld!

 

Restaurant Le Passage
Restaurant Le Passage
Restaurant Le Passage
Restaurant Le Passage

Wil je zelf Restaurant Le Passage ontdekken?

p

Restaurant Le Passage

Avenue J&P Carsoel 17

1180 Brussel (Ukkel)

0032 2 374 66 94

restaurant@lepassage.be

www.lepassage.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!