Dineren of lunchen in een stijlvol kader

Enkele weken geleden ontmoet ik chef Philip De Dycker en zijn echtgenote Kristin op het event San Pellegrino Young Chefs in het MAS. Hij heeft nog bij mij op de hotelschool gezeten en blijkt sinds een jaar, samen met zijn echtgenote, een restaurant te runnen in Rijkevorsel. Rijkevorsel is een kleine gemeente in de Antwerpse Kempen. Het restaurant heeft een grote parking achteraan en is vanuit Antwerpen op een klein halfuurtje perfect bereikbaar.
Het pand straalt de allure van een oud herenhuis uit: statisch, rijzig en mooi.
Die allure zet zich ook door bij binnenkomst. Een brede gang die uitloopt op de keuken en een grote zaal (30 couverts) met parketvloer links van ons. Het is een rustige avond, gezien de voorbije drukke feestdagen. De tafels zijn klassevol gedekt met linnen tafellakens en dito servietten. Mooi beige servies uit keramiek maakt de tafeldekking compleet. Helemaal onze stijl.

Restaurant Waterschoot Rijkevorsel
Restaurant Waterschoot Rijkevorsel
Restaurant Waterschoot Rijkevorsel
Restaurant Waterschoot Rijkevorsel

Viergangenmenu

Voor het diner heb je de keuze uit een driegangen-, viergangen- of vijfgangenmenu. Wij nemen het viergangenmenu en laten ons op en top verwennen. Aanvatten doet mijn tafelgenote met scampi’s in een pikant sausje. Ik ga voor de meer gedurfde kippenlevertjes. Lang geleden dat ik ze at maar sublieme keuze. Vervolgens zalm mi-cuit als tussengerecht en hertenkalffilet met pommes dauphinois als hoofdgerecht. Zowat het lievelingsgerecht van mijn partner. Opvallend zijn de warme borden en dito gerechten. Zo hoort het immers ook. De gastvrouw bedient ons sereen en bekwaam. Ze is zeker een meerwaarde voor de zaak. Om af te ronden een dessertbordje met chocolademousse, gebakje en crème brûlée. De porties zijn meer dan voldoende en evenwichtig samengesteld. Het eten is met kennis van zaken en zorg klaargemaakt. De aangepaste wijnen worden goed bijgevuld. Moet je nog de baan op? Een BOB-arrangement behoort tot de mogelijkheden. Vervang je graag een gerecht door een ander alternatief? Ook dat is bespreekbaar.

Voor het viergangenmenu betaal je € 52,00/pp (+ € 24,00 met aangepaste wijnen).

Wat meer?

Restaurant Waterschoot biedt eveneens een lunchmenu aan. Daarnaast heb je de mogelijkheid apart te tafelen voor 8 personen in de ‘chambre séparée’. Ook kan u het restaurant boeken voor personeelsfeestjes, communie of andere gelegenheid. Steeds is een voorstel op maat mogelijk. U kan ook à la carte eten met de keuze uit telkens 3 warme/koude voorgerechten en 3 gerechten vis/vlees.

Conclusie

Restaurant Waterschoot is zeker de verplaatsing waard. De chef kookt met productkennis. De gastvrouw zorgt voor een hartelijk onthaal. De parking is een extra troef! De recente bekroning met 2 couverts door Michelin beloont de inzet van de chef en zijn team.

Meer informatie

Restaurant Waterschoot
Bochtenstraat 11
2310 Rijkevorsel

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!