Les 3 Vallées

Skiplezier verzekerd in Saint-Martin-de-Belleville (Les 3 Vallées)

Reizen doen we graag en de laatste twee jaar via onze blog meer dan gemiddeld. Enkele ingrediënten voor een geslaagde winterreis zijn o.a. sneeuw, skiën, luxe en gastronomie. Laat dat nu net de combinatie zijn van ons verblijf in Saint-Martin-de-Belleville twee maanden geleden. We skiën twee dagen in perfecte sneeuwcondities in Les 3 Vallées, het grootste skidomein van Europa. Voorts hebben we de kans er  de eerste avond  te dineren in het driesterrenrestaurant La Bouitte. Tevens logeren we diezelfde avond in een luxesuite van het gelijknamige hotel. Lees hier onze ervaringen! De tweede en de derde avond logeren we in luxechalet Abode via The Alpine Club in het dorp. De ervaringen van dit bijzonder verblijf met Engels tintje én privé-kok kan u binnenkort lezen!

Hoe Saint-Martin-de-Belleville (Frankrijk) bereiken?

Saint-Martin-de-Belleville is te bereiken per wagen, met de trein of het vliegtuig. Wij nemen een vlucht met met easyJet vanuit Brussel naar Genève (Zwitserland). De vlucht duurt 1u15 en verloopt vlekkeloos. Vervolgens rijden we met een privé-chauffeur van Ski-Lifts, The World’s Best Ski Transfer Operator van 2016, door naar plaats van bestemming, 2u30 verderop. Indien je met de wagen komt is de afstand vanuit Brussel 940 km.

Skiplezier in Saint-Martin-de-Belleville (Les 3 Vallées)

Saint-Martin-de-Belleville is een dorpje, gelegen op 1.450 meter, in Savoie. Het ligt in het Bellevilledal waar ook Les Menuires en Val Thorens deel van uitmaken. Saint-Martin behoort tot het grootste skigebied van Europa, Les 3 Vallées. Meer dan 200 skiliften verbinden meer dan 600 km aan pistes. Het dorp waar we logeren is een typisch dorpje uit Savoie en is erg authentiek gebleven. We zien geen hoogbouw maar een charmant dorp met dito bewoners en klokkentoren.

Saint-Martin-de-Belleville

73 pistemachines garanderen sneeuwzekerheid en skifun. Dat hebben we overigens zelf mogen ervaren. In het dal ligt nagenoeg geen sneeuw op dat moment maar vanaf de eerste lift die we nemen is er niets anders dan sneeuw, sneeuw én zon. Kan het nog idyllischer? Splinternieuwe sneeuwkanonnen verzekeren immers dagelijks een  lading verse sneeuw. Voor dit winterseizoen zijn er over het skigebied heel wat vernieuwingen gebeurd. Naast de sneeuwkanonnen, zijn zetelliften vernieuwd en is de capaciteit van de skiliften vergroot.

Skiplezier in Saint-Martin-de-Belleville
Skiplezier in Saint-Martin-de-Belleville
Skiplezier in Saint-Martin-de-Belleville

Saint-Martin-de-Belleville maakt deel uit van Les 3 Vallées, het grootste skigebied van Europa én van de wereld. Les 3 Vallées overkoepelt 8 skigebieden in Savoie: Courchevel, Les Menuires, Saint-Martin-de-Belleville, Brides les Bains, La Tania, Mèribel, Val Thorens en Orelle. Wij vertrekken aan het dalstation van Saint-Martin-de-Belleville na het huren van ons materiaal onderaan de lift bij Intersport. We worden geholpen door vriendelijk winkelpersoneel en krijgen ski’s en skischoenen van hoogwaardige kwaliteit mee. Ik huur ook mijn helm en vind het steeds moeilijk een comfortabel exemplaar te vinden. Hier geen probleem. De helm past perfect en onze dag kan beginnen.

Intersport Saint-Martin-de-Belleville
Intersport Saint-Martin-de-Belleville

In Saint-Martin zijn 12 groene pistes, 37 blauwe pistes, 24 rode pistes en 6 zwarte pistes beschikbaar. Die middag is het niet druk (buiten het seizoen). We nemen een aantal liften en voor we het weten zijn we in Les Menuires. De pistekaart is duidelijk en kan je zelfs op je smartphone downloaden. We zijn al snel weer op onze startplaats en lunchen in het pisterestaurant Le Corbeleys op het zonnige terras. Het restaurant serveert typische gerechten uit de Savoie met aardappel en spek in de hoofdrol. Afsluiten doe ik met een joghurt uit de streek met zachte honing (een aanrader!!). Het uitzicht vanop het terras is magnifique en we genieten van de buitenlucht. Volgens onze Engelse gastvrouw is er nog een ander fantastisch lunchadres, nl. Chez Pépé Nicolas maar daar geraken we wegens tijdsgebrek niet meer. Doen we beslist een volgende keer!

Le Corbeleys
Le Corbeleys
p

Saint-Martin-de-Belleville
Les 3 Vallées
Prijzen skipas Les 3 Vallées vanaf € 60,00/dag/volwassene
Voor meer opties…Klik hier!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!