Twee maanden geleden werden we uitgenodigd om te gaan skiën en logeren in Saint-Martin-de-Belleville (Savoie, Frankrijk). De eerste nacht dineren en logeren we in het luxehotel en gastronomisch restaurant La Bouitte. De tweede en de derde nacht logeren we in Chalet Abode, een luxe chalet van The Alpine Club. We kunnen ons vooraf geen voorstelling maken over dat verblijf. De ervaring om te logeren in een luxe chalet met privé kok en privé chauffeur is onbeschrijflijk bijna. De chalet wordt gerund door een Brits echtpaar en het is juist die Britse inslag (vooral op culinair vlak) dat ons verblijf zo aangenaam en bijzonder heeft gemaakt. Lees vooral verder….

Hoe Saint-Martin-de-Belleville bereiken?

Saint-Martin-de-Belleville is te bereiken per wagen, met de trein of het vliegtuig. Wij nemen een vlucht met met easyJet vanuit Brussel naar Genève (Zwitserland). De vlucht duurt 1u15 en verloopt vlekkeloos. Vervolgens rijden we met een privé-chauffeur van Ski-Lifts, The World’s Best Ski Transfer Operator van 2016, door naar plaats van bestemming, 2u30 verderop. Indien je met de wagen komt is de afstand vanuit Brussel 940 km.

Skiplezier in Saint-Martin-de-Belleville

Saint-Martin-de-Belleville is een dorpje, gelegen op 1.450 meter, in Savoie. Het ligt in het Bellevilledal waar ook Les Menuires en Val Thorens deel van uitmaken. Saint-Martin behoort tot het grootste skigebied van Europa, Les 3 Vallées. Meer dan 200 skiliften verbinden meer dan 600 km aan pistes. Het dorp waar we logeren is een typisch dorpje uit Savoie en is erg authentiek gebleven. We zien geen hoogbouw maar een charmant dorp met dito bewoners en klokkentoren. 73 pistemachines garanderen sneeuwzekerheid en skifun. Dat hebben we overigens zelf mogen ervaren. In het dal ligt nagenoeg geen sneeuw op dat moment maar vanaf de eerste lift die we nemen is er niets anders dan sneeuw, sneeuw én zon. Kan het nog idyllischer? Splinternieuwe sneeuwkanonnen verzekeren immers dagelijks een  lading verse sneeuw. Voor dit winterseizoen zijn er over het skigebied heel wat vernieuwingen gebeurd. Naast de sneeuwkanonnen, zijn zetelliften vernieuwd en is de capaciteit van de skiliften vergroot. Onze privé chauffeur brengt ons overigens ’s morgens naar de skiliften op het gewenste uur. Niets zo eenvoudig dan een chauffeur die je wegbrengt en ook weer oppikt om een dag te gaan skiën. Luxe ten top!

The Alpine Club

The Alpine Club is een groep van drie charmante boutique luxe chalets in Saint-Martin-de-Belleville. Gelegen in de prachtige authentieke omgeving van het dorp bieden de chalets tijdens het verblijf een uitgebreide service en een bijzondere gastronomische beleving aan. De perfecte uitvalsbasis voor een skivakantie onder vrienden, familie of onbekenden. Je kan logeren in Chalet Abode, Chalet The Ecurie en Chalet Chamois Lodge. Wij logeren in het gerenoveerde Chalet Abode.

Welke service is inbegrepen?

Een weekverblijf omvat:
• Concierge service
• Ontbijt tot 10u
• High tea in de namiddag
• 6-gangen diner op 6 avonden
• Aangepaste wijnen bij het diner
• Gratis bar met huiswijn, bier en frisdranken
• Champagne receptie bij aankomst
• Thee of koffie op de kamer (indien gewenst)
• Kindermenu’s indien gewenst
• Op vraag privé chauffeur
• Bed-en badlinnen
• Verzorgingsproducten en haardroger
• Dagelijkse reiniging van de chalet en kamers
• Gratis WIFI & Ipod docking station
• TV, DVD, and film bibliotheek
• Lokale toeristenbelastingen

Chalet Abode

De luxe chalet, Chalet Abode, is een chalet in het pittoreske Saint-Martin-de-Belleville (Villarabout). De chalet, gebouwd in een 100 jaar oude boerderij, biedt plaats aan 8 (+2) personen en werd recent gerenoveerd. Je kan met 2 personen boeken maar de kans bestaat dat je dan met maximaal 8 onbekenden de chalet deelt. Op zich wel een attractief en spannend vooruitzicht. Wij blijken de chalet met een voor ons onbekend Brits koppel te delen. Van zodra de chalet door kinderloze paren gehuurd wordt, ben je zeker van een kinderloos verblijf. Wil je graag de chalet betrekken met je kroost? Ook dat kan. De avond brengen we door in gezelschap van de andere gasten en de eigenaars van de chalet. De chalet heeft 4 slaapkamers met aparte badkamer, toilet, king size bed, verzorgingsproducten van L’ Occitane, bureel, enz. We komen niets tekort. Een beetje zoals thuis doen we bij het binnen komen onze winterschoenen uit en lopen op kousenvoeten of sloffen de chalet verder rond. In de kelderverdieping is een kinderkamer met TV en  gezelschapsspellen te vinden. De mooie houten vloeren worden doorgetrokken in gans de chalet en geven een erg huiselijke en warme sfeer. De woonkamer is iets hoger gelegen en voorzien van comfortabele zetels, een keuken, open haard, muziekinstallatie, eetkamer en grote ramen met prachtig uitzicht op de bergen en het aanpalend terras. De inrichting is doordacht en met liefde voltooid. Met dank aan de gastvrouw, Helen.

Gastronomie ten top

De keuken in de chalet wordt gerund door het jonge koppel Dan Jones en Abi Backhouse. De ambitie en het talent van dit duo is onuitputtelijk. De chef heeft een torenhoog talent en is gepassioneerd door zijn vak. Hij is de bescheidenheid zelve maar de gerechten geven aan dat hij verdomd goed weet waarmee hij bezig is. Zijn vriendin neemt de rol van maître voor haar rekening, wat ze met verve doet. Het koppel leerde elkaar in een vorig culinair avontuur kennen en maakten de oversteek van Engeland naar de Savoie om tijdens het winterseizoen voor Chalet Abode te koken. Ze staan in voor de bereiding van het ontbijt met dagelijks speciale gerechten (bv. porridge, omelet, enz), de high tea met, in ons geval, verse citroentaart en het 6-gangendiner met aangepaste wijnen. Wij hebben voor deze culinaire beleving alleen maar superlatieven. Alleen daarom is logeren in Chalet Abode al een verrijking. Ook hier voel je de Britse inslag van het koppel en dat maakt het verblijf zo compleet. Prijzen zijn gemiddeld € 1.525,00/per persoon/week. Skipassen, skilessen en skiverhuur exclusief.

We eten uitstekend. Om een idee te hebben van het avondmaal: hapjes met gefrituurde ajuin en chouke met geitenkaas bij het aperitief, eend met hoisinsaus als voorgerecht, zeebaars met puree en roze garnalen als hoofdgerecht, kaassouflé en een dessert met chocoladecake, popcorn en caramel om af te sluiten. Fine dining in een informele sfeer is het sleutelwoord!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!