20e-verjaardag-van-Thalys_2

©Patrick Lazic

Thalys-taartwedstrijd

Traditiegetrouw wordt een verjaardag gevierd met een lekkere taart. Om zoveel mogelijk reizigers bij haar 20-jarig bestaan te betrekken, kwam Thalys alvast origineel uit de hoek. Liefhebbers van gebakjes werden in maart 2016 uitgenodigd om een taart te creëren in de kleuren van Thalys en het recept te delen op www.thalys.com. In totaal hebben meer dan 100 fijnproevers online deelgenomen aan de wedstrijd, een echt succes dus.

Afgelopen zaterdag vond de finale plaats in de gloednieuwe Thalys-lounge te Brussel. De vijf finalisten werden er uitgenodigd om hun creatie voor te stellen aan de professionele jury. Die jury bestond enerzijds uit drie bekende chefs (Raphaël Giot, Pierre Marcolini et Yann Couvreur) en anderzijds uit drie internationale foodbloggers (de Belgen Crokmou et Hot Cuisine de Pierre en de Franse Plus une miette dans l’assiette). Samen met een delegatie trouwe Thalys-klanten konden ze in primeur de taartjes van de finalisten ontdekken om nadien het beste dessert te selecteren als winnaar.

En de winnaar is…

Uiteindelijk heeft de Fransman Eliaz Prenveille het gehaald. Zijn lekker dessert, de “Paris-Bruxelles”, zal tijdens de feestperiode rond de 20e verjaardag van Thalys op alle treinen aangeboden worden bij de “lunches” en “diners” in Comfort 1 (van 25 mei tot 10 juni 2016).

20e verjaardag van Thalys

©Patrick Lazic

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!