Tiroler Gröstl is één van mijn lievelingsgerechten uit Oostenrijk. Tijdens onze skivakantie (Zillertal en Sankt Anton am Arlberg) hebben we dit gerecht meermaals als lunch gegeten in een skihut. Normaal moet er ook kummel bij maar daar ben ik niet zo zot van. Ideaal gerecht om restjes varkensgebraad of aardappelen te verwerken.

Voor 4 personen

  • 2 kg aardappelen (zachtkokend)
  • 100 g gezouten spekblokjes
  • 2 varkenslapjes
  • 4 eieren
  • 1 ajuin (in halve ringen)
  • 1 eetlepel bieslook (versnipperd)
  • saté-of kipkruiden
  • boter
  • arachide-of maïsolie
  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen, liefst een dag op voorhand, juist gaar (zeker niet te zacht!).
  3. Snijd de aardappelen in schijfjes.
  4. Snijd de varkenslapjes in blokjes en kruid met de saté-of kipkruiden.
  5. Doe een scheut olie en een klont boter in 2 pannen.
  6. Verdeel de aardappelen over de twee pannen en bak ze krokant.
  7. Kruid ze met peper en zout.
  8. Bak ondertussen de varkensblokjes, spek en de ajuin in een andere pan.
  9. Meng de varkensblokjes, spek en de ajuin onder de gebakken aardappelen.
  10. Strooi er de bieslook over.
  11. Serveer met per portie met een spiegelei.

Misschien ook interessant:

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!