Weekend in Zeeland - Golden Tulip Strandhotel Westduin

Weekend in Zeeland – Golden Tulip Strandhotel Westduin

Het eerste weekend van de herfstvakantie trekken we naar Zeeland voor een weekendje weg in Golden Tulip Strandhotel Westduin. Het is een zonnige dag en we verheugen ons op de zilte zeelucht in het gezicht. We bereiken het hotel na een uurtje rijden en voelen ons er meteen thuis. De kinderen zijn mee van de partij en na een drukke schoolperiode toe aan de nodige ontspanning. Met zon, zee en strand niet moeilijk!

Golden Tulip Strandhotel Westduin

Het hotel is gelegen in het Zeeuwse Koudekerke en op enkele kilometers afstand van Vlissingen en Middelburg. Op wandelafstand kan je via een korte route door de duinen op 5 minuten het strand bereiken. Het hotel beschikt over restaurant en bar, gratis parking, gratis WIFI, fietsoplaadpunten, oplaadpunt elektrische auto, zwembad, fietsverhuur, fietsenstalling, fitnessruimte en sauna. Je kan diverse arrangementen boeken, gaande van een take-a-break arrangement tot kerst-en nieuwjaarsarrangementen.

SeaBreeze Suite

We checken in in de SeaBreeze Suite. Dit is een luxe suite met woonkamer en salon, apart toilet, Nespresso machine, badkamer met douche en jacuzzi, aparte slaapkamer met kingsize bed, badjassen en slippers, muziekinstallatie en terras met duinzicht. Onze kinderen slapen in het zetelbed in de woonkamer en vinden het super een koffietje te kunnen zetten. Het interieur is licht. Opvallend zijn de houten blinden aan de ramen, wat meteen een zee-sfeer oproept. De jacuzzi is doelstelling 1 voor de 10-jarige dochter. Wat is er leuker dan met ruim zeepsop een bad met ‘broebels’ te nemen. Na een grondige inspectie van de kamer en een mooi duinzicht op het netvlies trekken we tegen valavond naar het strand. Het is nog warm en de natuur en zijn omgeving doen ons deugd.

SeaBreeze Suite - Golden Tulip Strandhotel Westduin
SeaBreeze Suite - Golden Tulip Strandhotel Westduin
SeaBreeze Suite - Golden Tulip Strandhotel Westduin
SeaBreeze Suite - Golden Tulip Strandhotel Westduin

Zon, zee, strand én strandpaviljoen

Zoals gezegd bereiken we na een korte klim van 5 minuten het strand. Bovenop de duin kunnen we de prachtige zee aanschouwen en voelen ons de hemel te rijk. Het strandpaviljoen Piet Hein onder ons is aanlokkelijk maar we stappen toch nog even verder. De zon daalt bijna neer en na enig opzoekwerk op onze smartphone beseffen we dat we weldra oog in oog staan met een prachtige zonsondergang. Dit fenomeen van dichtbij aan zee bekijken is geweldig. We zoeken het strandpaviljoen op en bovenop het dakterras hebben we een adembenemend zicht op de plage. Het is rustig en op enkele wandelaars na is het strand vrijwel leeg. We genieten! Als de zon helemaal weg gezakt is, trekken we terug naar het hotel waar we een aperitief met Zeeuwse heerlijkheden nemen in de lounge.

zonsondergang zeeland
zonsondergang zeeland

Restaurant@Eef

Nog niet zo gek lang geleden is het restaurant (toen nog Flavours) grondig gerenoveerd. Zee-elementen zijn prominent aanwezig in de vorm van originele vondsten van strandjutters. In het restaurant zijn veel houtaccenten aanwezig. Een leuke plank als menukaart maken het plaatje compleet. Het restaurant oogt modern en zijn nieuwe naam werd verbonden aan de verschillende generaties eigenaars (Eef Izeboud en zonen) van het hotel. De bediening is complexloos en joviaal. In de zomer kan je genieten van lunch of diner op een groot tuinterras. Begin november was het daar te koud voor maar doen we graag in de zomer over. Het diner is lekker en verzorgd. We vatten aan met een vers stukje huisgemarineerde zalm met bloemkoolcouscous, gel van Oosterscheldewier en limoenmayonaise. Als hoofdgerecht buikspek van Iberico varken, langzaam gegaard en krokant gebakken, met spruiten, stamppot, stoofpeer en mosterdjus. Het restaurant probeert zo weinig mogelijk voedsel te verspillen in het kader van duurzaam ondernemen. Groenten- en aardappelgarnituur zijn daarom steeds extra te verkrijgen zonder meerkost. Als dessert crème brûlée van babbelaar met citroensorbet. De prijzen zijn eerlijk. De prijs/kwaliteitsverhouding is correct.

aperitief met Zeeuwse heerlijkheden
Restaurant@Eef
Het ontbijt is uitgebreid en voorzien van alles wat een hongerige mens ’s ochtends nodig heeft: muesli, thee/koffie, verse vleeswaren, kaas, vers fruit, allerlei soorten brood, … Het is weekend en het restaurant zelf is druk bezet. Voor ons iets te druk om optimaal te genieten. Daags voordien had men hiervoor trouwens gewaarschuwd en aangeraden iets vroeger te komen eten. Onze heerlijke bedjes hebben ons anders doen beslissen. Maar een verwittigd man is er 2 waard.
Golden Tulip Strandhotel Westduin - ontbijt
Golden Tulip Strandhotel Westduin - ontbijt
Golden Tulip Strandhotel Westduin - ontbijt

Middelburg en Vlissingen

Na een verkwikkende nachtrust en uitstekend ontbijt trekken we naar Middelburg. Het is koopzondag (eerste zondag van de maand) en de winkels zijn open van 13u-18u. De markt is groot en kraampjes brocante sieren het plein. Het mooie stadhuis is met zijn laat-gotische stijl een eyecatcher. Thans enkel nog in gebruik als trouwlocatie. Het is wederom een warme namiddag en we ploffen neer op het terras van Grand Café Brooklyn. Gezelligheid troef waar de obligate Nederlandse kroket niet kan ontbreken. Ons verblijf in Zeeland ronden we af met een korte wandeling op de boulevard van Vlissingen. Boten varen af en aan. Vakantie dus!

Middelburg
Middelburg

Onze highlights

Boek de SeaBreeze Suite (vanaf € 229,00/nacht) Geniet van de zonsondergang bij Strandpaviljoen Piet Hein Bezoek Middelburg Lunch of diner bij Grand Café Brooklyn (Middelburg) Bezoek Vlissingen

Meer informatie

Golden Tulip Strandhotel Westduin Westduin 1 4371 PE Koudekerke Nederland 0031 118 552 510 info@goldentulipwestduin.nl www.westduin.nl

Zeeland zonsondergang
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!