Weekendje weg – Winter Efteling

jan 28, 2018

Net voor de feestdagen 2017 gaan we nog een weekendje weg naar de Efteling. Ik ging er al een paar keer naartoe maar de laatste keer dateert toch al van om en bij de 10 jaar geleden. De kinderen willen héél graag nog een keertje teruggaan want de vorige keer waren ze eigenlijk te klein om zich nog veel te herinneren. Ik herinner me wel dat in de Droomvlucht gaan toen al een hele belevenis voor hen was. Gezien de nieuwe attractie Symbolica en het feit dat de Efteling omgetoverd is tot een Winter Efteling met vuurkorven en sfeervolle verlichting kijken we in spanning uit naar onze belevenissen daar. Ook gaan we voor het eerst de nacht doorbrengen in het Loonsche Land Hotel, op 15 minuten wandelafstand van het park.

De Efteling

Het zou me verbazen als er nog iemand rondloopt die de Efteling niet kent of nog nooit bezocht heeft. Alleszins is een bezoek meer dan de moeite waard! Niet alleen voor de jongsten onder ons maar voor alle leeftijdscategorieën met een voorkeur voor sprookjes, nostalgie, gezelligheid en zin voor attracties. De Efteling is een attractiepark in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land) en een golfpark (Efteling Golfpark). De Efteling is één van de 25 meest bezochte themaparken in de wereld en stond in 2016 op de derde plaats als het meest bezochte pretpark van Europa. Van half november tot eind januari is de Efteling geopend onder de naam Winter Efteling. Er zijn dan verschillende specifieke winteractiviteiten en extra entertainment en voorstellingen.

Vakantiepark Efteling Loonsche Land

Op een steenworp afstand van de Efteling bevindt zich het vakantiepark Efteling Loonsche Land dat bestaat uit Loonsche Land Hotel en een vakantiepark met vakantiewoningen en een dierenverblijf (Hooimijt). Wij logeren in het hotel en checken omstreeks 15u in. Bij aankomst valt de Canadese stijl van het hotel ons op. Onze tickets voor 2 dagen bezoek van het park liggen eveneens klaar aan de receptie. Gratis parkeren doen we aan de overkant van de weg.

Familiekamer

Wij logeren in een Standaard familiekamer voor 6 personen. Deze kamer bestaat uit een salon, een aparte slaapkamer met een dubbel bed en 2 stappelbedden bij de ingang van de kamer. Er is een apart toilet en badkamer met inloopdouche. Gebruik van WIFI is gratis. Een pluspunt is dat badhanddoeken inclusief zijn. De kamer is met robuuste materialen ingericht.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over receptie (24/24), lounge, bar en restaurant. In Restaurant de Proeftuyn kan je terecht voor lunch, diner en ontbijt. Wij nemen er het ontbijt (aankomst vooraf te reserveren bij de receptie) dat in buffetvorm wordt opgediend. Ook in lounge en restaurant is de inrichting sfeervol en modern ingericht. De eerste dag nemen we ons aperitief in de lounge terwijl de kinderen nog enkele attracties aandoen en de tweede dag nemen we de lunch eveneens in de lounge met bittergarnituur en een soepje. We genieten van de rust! Ook de gasten van de vakantiewoningen kunnen een beroep doen op de faciliteiten van het hotel.

Loonsche Land Hotel

Eftelingsestraat 1 | 5171 RP Kaatsheuvel | Nederland | 0031 416 537 777 | Website

Onze belevenissen in het park

Zoals gezegd is het park toegankelijk voor groot en klein. Ook voorzieningen voor rolstoelgebruikers en single riders (mensen die alleen een attractie willen bezoeken) zijn aanwezig. Het park is opgedeeld in verschillende rijken: Reizenrijk, Ruigrijk, Marerijk, Anderrijk en Fantasierijk.

Sprookjesbos

Voor sprookjesliefhebbers en ook voor de echte waaghalzen zijn er mogelijkheden genoeg. Het Sprookjesbos, ontworpen door Anton Pieck, heeft ons zeer bekoord. Hier worden de sprookjes uit je verbeelding tot leven gebracht. Vrouw Holle schudt haar kussen uit, Roodkapje belt aan bij grootmoeder, de rode schoentjes dansen erop los, het Peperkoekenhuisje wacht op verlekkerde bezoekers en niet te vergeten Lange Jan/Langnek toornt boven het park uit. Wij genieten ervan en kijken er met nostalgie naar.

Attracties

Als ik in de Efteling kom, wil ik sowieso de Droomvlucht in. Als kind was dat de eerste attractie waar ik in wilde. Mijn zoon op zijn beurt was er als kind minder scheutig op omwille van zijn hoogtevrees maar nu 10 jaar later suist hij van de hoogste attracties naar beneden dus die angst is gelukkig voorbij. We zetelen ons met 4 in de stoeltjes en genieten van de ervaringen onderweg. Droomvlucht 2.0 is de nieuwste attractie Symbolica. We schuiven 60 minuten aan maar die wachttijd hebben we ervoor over. Hier ga je samen op audiëntie bij de koning. Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat élk bezoek verrassend en betoverend is. Onze kinderen willen zonder pardon ook Joris en de Draak, de houten achtbaan trotseren. Meer nog, ze schuiven met plezier drie keer aan. Nog meer suspens in Baron 1898 waar je 37,5 meter loodrecht naar beneden valt. Om even tot rust te komen nemen we een bootje doorheen Fata Morgana. In deze 6-minuten durende indoor boottocht vaar je langs taferelen uit de verboden stad. Terwijl de kinderen nogmaals het avontuur opzoeken, nemen wij de Pagode naar 45 meter hoogte en hebben zicht op gans het park. Vanaf 11 januari 2018 is de Python aan zijn ontmanteling toe. Deze stalen achtbaan wordt afgebroken en heropgebouwd. Vanaf 31 maart 2018 is deze weer open voor het publiek.

Efteling Theater

Voor het theater kan je tickets boeken voor diverse musicals zoals de Sprookjessprokkelaar en De Gelaarsde Kat. Je kan het theater ook boeken voor informele gelegenheden of events. Er zijn over het park trouwens 27 meeting-& eventlocaties beschikbaar.

Diner bij Het Wapen van Raveleijn

In het park zelf zijn er maar liefst 15 eetgelegenheden waar je terecht kan voor een snelle hap, uitgebreide lunch, bourgondisch diner of een smakelijke versnapering. De eetgelegenheden zijn perfect geïntegreerd in het park en hebben hun eigen karakteristieken. Zo gaan we ’s avonds dineren in Het Wapen van Raveleijn. In Restaurant Het Wapen van Raveleijn ervaar je het Bourgondische genieten in middeleeuwse stijl. Hier hoef je niet te kiezen, want je eet gewoon wat de pot schaft! Een heerlijke en pure driegangen maaltijd voor je per tafel opgediend, inclusief diverse dranken. Ouderwets samen tafelen en alles delen met de rest van je gezelschap. Wij genieten van een aperitiefhapje met ham, kaas en augurken. Als hoofdgerecht gegrilde kip met groentjes en gebakken aardappeltjes en als dessert een appelgebakje. Dranken zijn inbegrepen. Het diner verloopt interactief en je wordt volop bij het gebeuren betrokken. Voor de kinderen zijn er andere menu’s mogelijk. Prijs: € 29,95/volwassene. Reserveren kan je online of via 0031 (0)416 537 777. Het restaurant is middeleeuws ingericht met lange houten tafels en banken, grote verlichtingselementen aan het plafond, kruikjes voor de wijnen,…Tijdens het diner voeren ridders buiten in de arena een strijd te paard. De paarden stuiven voorbij en zorgen voor de gepaste afleiding. De moeite waard!

Aquanuna

Na het diner lopen we richting uitgang en worden we nog net verrast door het fonteinenspel en lichtspektakel, Aquanura, op het meer. Water, vuur, licht en Efteling-muziek vloeien naadloos samen en laten ons met open mond kijken. De meer dan 200 fonteinen en 900 lichten nemen je mee in deze 12-minuten durende Efteling-medley.

Winter Efteling

De Winter Efteling is prachtig! We hebben aparte toegang tot het park omwille van onze reservatie in het Loonsche Land Hotel. Ook is het mogelijk een half uurtje voor openingstijd voor bepaalde attracties al aan te schuiven. Al voor je aan de hoofdingang aankomt staan al twee knap uitgedoste dames klaar om de gasten te verwelkomen. Met een komische noot en een kwinkslag lokken ze je snel binnen om het park te gaan verkennen. Het park is mooi versierd maar dat wordt nog duidelijker bij valavond als alle lichtjes branden en het park er nog feërieker uitziet. Je verlaat het park overigens niet zonder twee dames in de lucht die acrobatietoeren uithalen om ook de wachttijd richting uitgang aangenaam in te vullen.

De Winter Efteling loopt nog tot eind januari en start weer medio november 2018.

Hoe blijf je op de hoogte?

Om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in de Efteling voor, na of tijdens het bezoek zijn er verschillende mogelijkheden. Schrijf je in op de nieuwsbrief of download de Efteling-App. Via deze app kan je à la minute de wachttijden nachecken. Wij hebben deze functie maar al te graag gebruikt. Handige tool! Via de website kan je ook met een medewerker chatten. De openingstijden zijn ook online raadpleegbaar waar eveneens de te verwachte drukte wordt weergegeven. De Winter Efteling eindigt bijna maar geen nood de Efteling is gans het jaar geopend!

p

Efteling
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
Nederland
0031 416 537 777
Website

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!