Chop choi met kip

Voor 3 à 4 personen:

  • 600 g kipfilet (in reepjes)
  • 300 g sojascheuten (taugé)
  • 1 wortel (in stukjes)
  • 1 ajuin (in stukjes)
  • 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
  • 1 lente-ui (in stukjes)
  • 5 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel kookwijn (ik gebruik Shaoxing)
  • 2 g zout
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 2 eetlepels maïs- of arachideolie
  • peper naar smaak
  • aardappelzetmeel
  1. Meng de sojasaus, kookwijn, sesamolie, peper en zout samen in een potje.
  2. Meng 1 koffielepel aardappelzetmeel onder de kip.
  3. Breng een wok met water aan de kook.
  4. Laat er de wortelen, ajuin en de sojascheuten 30 seconden in koken en verwijder de groenten met een schuimspaan.
  5. Doe dit eveneens voor de kip.
  6. Verwijder het water uit de wok.
  7. Zet de wok terug op het vuur en voeg de olie toe.
  8. Voeg de look, wortelen, ajuin, sojascheuten en de kip toe en roerbak.
  9. Giet er de sojasaus-mengeling onder (sojasaus, kookwijn, sesamolie, peper en zout).
  10. Los een beetje aardappelzetmeel op met water en meng onder het gerecht.
  11. Laat nog even goed doorwarmen.
Print Friendly, PDF & Email
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!