Lang geleden dat ik dit gerecht heb klaargemaakt. Het is eigenlijk een gerecht dat zowel mijn grootmoeder als mijn moeder regelmatig maakten. Toendertijd was ik niet echt gek van de toegevoegde ananas. Vandaag kan ik de combinatie erg appreciëren. Ik ben momenteel volledig into kip en ananas. Vanmiddag ging ik een broodje eten met een collega en ik koos: “provencette met kip en ananas”. Toen mijn moeder deze smaakcombinatie vroeger op tafel zette, had ik die ommekeer niet kunnen denken. Eenvoudig en lekker gerecht!

Voor 3 à 4 personen

 • 750 g kipfilet (in blokjes)
 • 1 ajuin (versnipperd)
 •  4 ananasschijven op sap
 • 250 ml water
 • 100 ml room
 • 2 koffielepels currypoeder
 • kipkruiden
 • ½ bouillonblokje (kip)
 • aardappelzetmeel
 • maïs- of arachideolie
 1. Kruid de kippenblokjes met de kipkruiden.
 2. Doe een scheutje olie in een pan.
 3. Bak de kip juist gaar.
 4. Voeg de ajuin toe en laat even mee bakken.
 5. Giet er het water en de room bij.
 6. Strooi er de curry over en verkruimel het bouillonblokje.
 7. Laat even koken.
 8. Los een beetje aardappelzetmeel op in water.
 9. Bind er de saus mee.
 10. Serveer met ananas.

 

Misschien ook interessant:

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!