De kerstperiode is een unieke kans om Nedersaksen culinair te verkennen

nov 16, 2017

Nedersaksen is een deelstaat in het noordwesten van Duitsland. De kerstperiode is een unieke kans om Nedersaksen culinair te verkennen. In de 9 romantische stadjes rond Hannover zijn de kerstmarkten zeker een bezoek waard. Ook op culinair vlak behoren deze tot de meest gevarieerde ter wereld. Naast de kerstmarkten heeft elk stadje een aantal culinaire adressen die je niet mag overslaan. Elke stad heeft zo zijn eigen charme. Elke stad, met zijn bijzondere culinaire trekpleisters, is meer dan het bezoeken waard!

Winterse specialiteiten in Celle

In Celle zijn niet alleen het hertogelijke slot en de vakwerkhuizen te bezoeken maar ook winterse specialiteiten te proeven bij Thaers Wirtshaus. Vanaf 27 november kan je er al terecht voor enkele kerstvoorproefjes op de kaart. Of maak er een tussenstop voor een betaalbare lunch. De specialiteit ‘Celler rohe Roulade’, een dunne runderrollade met mosterd, peper, citroenpeper en mosterzaad is niet te versmaden. De schnitzel met aardappelsalade, veenbessen en groentjes is overheerlijk!

 © Celle Tourismus und Marketing

Bier proeven in Lüneburg

Na een winterwandeling in de Lüneburger Heide is het tijd voor een frisse pint bij Brauhaus Mälzer. Geniet van een, eigen gebrouwen pint, uit een aarden kruik. Voor het diner is de gebakken runderlever met ajuin, appelmoes en aardappelpuree een aanrader. De democratische prijzen en de royale porties zijn een plus!

© Lüneburg Marketing

Koffie drinken bij Autostadt in Wolfsburg

Voor elke autoliefhebber is een bezoek aan de Autostadt. in Wolfsburg een absolute must! Autostadt beschikt over een museum, tal van paviljoenen met de belangrijkste automerken in de Volkswagen Group en een klantencentrum waar de klanten een rondleiding kunnen krijgen door de enorme fabriek. Maak tijd voor een lunch of diner in één van de 10 restaurants of drink een koffietje om je even op te warmen.

© Autostadt

Wijnen en pasta proeven in Braunschweig

Geniet van het uitzicht op de Oker, een zijrivier van de Aller, in Braunschweig. In de Wine Brasserie ‘Monkey Rosé’ kan je een aantal wijnen voorproeven om te kiezen welke nadien je gerecht zullen begeleiden. Proef de ravioli met oesterzwammen, olijven, rucolapesto en een bruschetta. De Italiaanse keuken in Nedersaksen. Het moet kunnen! Het brood is bovendien zalig!

© BSM Marek Kruszewski

Jägermeister, ‘alleen als ie ijs en ijskoud is’ in Wolfenbüttel

Wanneer je in Wolfenbüttel komt is het drinken van een Jägermeister nagenoeg verplicht! Zijn klassieke recept bevat 56 botanische ingrediënten waarvan er 6 strikt geheim zijn. Voeg daar nog extra kruiden, bloesems, wortels en vruchten aan toe en je hebt het recept voor de nieuwe kruidenlikeur: Manifest. Ideaal om lijf en leden te verwarmen. Koppel er nog een bezoek aan de fabriek aan en je dag kan niet meer stuk!

© Christian Bierwagen

Duitse curryworsten in Goslar

Tip voor de lunch is Burgerglück waar ze naast verse hamburgers met seizoensgebonden ingrediënten ook échte Duitse curryworsten serveren. Lekker met handgesneden frietjes en huisgemaakte currysaus. Duits omdat het hier om een braadworst gaat. Cultuur ontbreekt hier zeker niet met de Kaiserpfalz het Goslarer Museum en het Siemenshaus (hoofdkantoor van de industriëlenfamilie).

© GOSLAR marketing

Een echte Rattenkiller die kruidenlikeur van Hameln

Wie kent het verhaal van de rattenvanger van Hamelen niet? De rattenvanger kwam in de stad en lokte de ratten de dood in met zijn fluit. Omdat de stad hem niet betaalde, lokte hij 130 kinderen mee. Het verhaal wil dat deze kinderen nooit teruggevonden zijn. Om de ratten de baas te blijven, geeft een slok van de Rattenkiller, een kruidenlikeur, je de nodige moed! Of de rattenvanger persoonlijk dit oeroude recept heeft bedacht? Men weet het niet!

© Hameln Marketing und Tourismus

Een heerlijk aardbeientaartje in Hildesheim

Na de beklimming van de 365 treden van de St. Andreaskerk heb je wel een versnapering verdiend. In het Van der Valk Hotel Hildesheim proef je het heerlijkste aardbeientaartje van de streek.

© Dirk Bastert

Toprestaurant in Hannover

Het Maschmeer, een oase van groen en water, is een maritiem paradijs voor watersporters in de zomer. In de winter een mooi stukje natuur in het midden van de stad. Profiteer absoluut van een lunch bij het gastronomische Restaurant Pier 51. De ligging, het interieur, de bediening en de kwaliteit van de gerechten zijn enkele troeven om dit restaurant zeker niet over te slaan bij een bezoek aan Hannover.

Hoe Nedersaksen bereiken? Hannover, dichterbij dan je denkt!

De Noord-Duitse stad Hannover is de hoofdstad van Nedersaksen. Het is bijgevolg de uitvalsbasis van een bezoek. Hannover ligt op 490 km van Brussel en op 3 uurtjes rijden van de Duits-Nederlandse grens. Met de trein reis je in 5 uur naar de hoofdstad. Overstappen doe je in Keulen. Ook met Brussels Airlines zijn er dagelijks rechtstreekse vluchten naar Hannover Airport (uitgezonderd op zaterdag).

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!