Le Creuset Les Forgées Koekenpan 28 cm

jul 12, 2017

Een goede pan kopen is niet gemakkelijk. De voorwaarden waar een goede pan voor ons aan moet voldoen, zijn zeker niet min. En daar betaal je ook voor uiteraard. De pannen van Le Creuset uit de collectie Les Forgées beantwoorden aan al onze verwachtingen en de prijs/kwaliteitsverhouding zit perfect. Wij testen Le Creuset Les Forgées Koekenpan 28 cm. Deze pan is een duurzame koekenpan vervaardigd uit hoogwaardig gesmeed aluminium. Je gebruikt hem op alle warmtebronnen en de dikke bodem is vormvast. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en bak je ingrediënten krokant zonder olie of boter. Bovendien  heb je levenslange garantie. Lees hieronder onze bevindingen.

Waaraan moet een goede pan voldoen?

Een goede pan voor mij is een pan die slijtvast is. Een pan die makkelijk in de hand ligt en waar een beetje houvast aan is. Niet te zwaar en niet te licht in de hand. Vermits we op inductie koken, is een pan geschikt voor inductie een must. Het handvat moet koud blijven om verbrande handen te voorkomen. Een anti-aanbaklaag is eveneens een voordeel. En last but not least is het van belang dat de pan goed te reinigen is. Gezien ons gezin enkele pannenkoekenliefhebbers telt, is het mooi meegenomen dat ook dat zonder problemen kan. In het dagelijks gebruik van deze pan valt meteen op dat deze koekenpan aan al deze voorwaarden voldoet. Bijkomend kan je de pan probleemloos switchen van vuur naar oven en omgekeerd (wij gebruiken dit voordeel niet direct maar ik kan me voorstellen dat dat voor sommige foodies een meerwaarde is). Ook bakken met een minimum aan olie of boter kan. Wij houden wel van een klont boter of een dot olie maar ook hier blijven liefhebbers van gezonde voeding niet op hun honger zitten.

Omschrijving

De pannen van de reeks “Les Forgées”, de duurzame oplossing van Le Creuset, worden vervaardigd uit hoogwaardige duurzame materialen die de beste kookprestaties bieden. Elke pan is gemaakt uit zeer dik, gesmeed aluminium, special behandeld met het oog op een afwerking die weerstand biedt tegen de eisen van het alledaags gebruik. De binnen- en buitenzijde van de pan is bekleed met een ultra innoverende anti-aanbaklaag zondere PFOA, die u de beste resultaten in bakken zal geven en gemakkelijk te reinigen is. Voedsel en sauzen komen vlot los van het kookoppervlak met anti-aanbaklaag. Dit is ook bijzonder nuttig voor minder vetrijk of vetarm koken.

De pannen van Le Creuset Les Forgées zijn:

  • volledig multifunctioneel voor gebruik op alle kookplaten en ovens (max. 260 °C)
  • vaatwasmachinebestendig
  • levenslang onder garantie

Garantie

Le Creuset biedt een levenslange garantie op kookgerei met verstevigde, duurzame anti-aanbaklaag.
De waarborg dekt fabricagefouten en/of defecte materialen wanneer het product in normale, huiselijke omstandigheden en in overeenstemming met de bijgeleverde onderhouds- en gebruiksvoorschriften gebruikt wordt. Het dekt geen normale slijtage, commercieel gebruik of verkeerd gebruik van het product.

De pan is multi-functioneel en gebruik ik bijna dagelijks. Hieronder kan je enkele recepten terugvinden.

Enkele recepten

Tiroler Gröstl

Kippenblokjes met curry en ananas

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!