Modern Times Hotel 4* – Vevey (Zwitserland)

okt 10, 2017

Na onze reis naar Portes du Soleil rijden we via Zwitserland naar huis. Gezien onze verbondenheid met Zwitserland nemen we de kans te baat om nog een nacht op Zwitserse bodem door te brengen. We kiezen voor de omgeving van Montreux waar we in het stadje Vevey logeren. Vlakbij het meer van Genève logeren we in het Modern Times Hotel gewijd aan Charlie Chaplin.

Vevey

Vevey is een plaats en gemeente in het kanton Vaud in Zwitserland. Vevey ligt aan de noordoostelijke oever van het meer van Genève, aan de monding van het riviertje de Veveyse. Vevey ligt ongeveer 3 kilometer ten westen van Montreux en 15 kilometer ten oosten van Lausanne. In het stadje kan je diverse musea bezoeken en is het hoofdkwartier van Nestlé gevestigd. Charlie Chaplin woonde er jaren en overleed er uiteindelijk in 1977. In zijn voormalig landhuis opende in 2016 Chaplin’s World.  in het landhuis met het reusachtige park kunnen bezoekers bezienswaardigheden uit zijn privéleven ontdekken, terwijl in de nieuwbouw zijn kunstzinnige creaties centraal staan. Jammer genoeg ontbreekt ons de tijd om het museum te bezoeken.

Tot rust komen aan het meer van Genève – Superior Rooms

Na een weekje (sportieve) activiteiten in Portes du Soleil zijn we toe aan niets doen. Dat kan perfect in dit hotel. Parkeren doe je probleemloos op de grote parking vooraan het hotel of ondergronds in de parkeergarage. Het hotel heeft 138 kamers en suites en is modern ingericht. Wij houden van die stijl en voelen er ons meteen op ons gemak. We betrekken 2 Superior Rooms en kunnen ons de luxe best laten welgevallen. De kamers zijn 25 m2 groot en volledig in parket gevloerd. De badkamer bevindt zich direct links bij het binnenkomen en beschikt over een grote dubbele lavabo, haardroger, verzorgingsproducten, apart toilet en regendouche. We kijken uit op de tuin en kunnen zo een glimp van het meer van Genève opvangen. Verder heeft de kamer airconditioning, ingemaakte kasten, Nespresso machine, kluis, bureel en moderne Vitra zetel. Ik plof me neer op de boxspring en droom al van een welverdiende nachtrust. Absolute meerwaarde is de beschikbaarheid van fris water van de bron Les Pléiades in de gangen op elke verdieping. Classic Room vanaf 175,50 CHF/nacht.

Faciliteiten en een hemels ontbijt

Het hotel heeft een bar en restaurant (Times Grill en Times Bar) ter beschikking. In het restaurant wordt eveneens het ontbijt opgediend. Het ontbijt is bijzonder rijkelijk. Het restaurant is wederom modern en met zin voor design ingericht. Een groot schilderij met een kleurige Charlie Chaplin hangt boven het ontbijtbuffet. De koffie is van onberispelijke kwaliteit (de zoon is een kenner inmiddels). Het is kalm in het restaurant en we hebben een rustig tafeltje in het midden ervan. Naast allerlei brood en patisserie, is er keuze uit verse sappen, granen, joghurts, confituren enz. Het ontbijt is een aanrader! Dineren in het restaurant deden we niet. Naast de bar met lounge en het restaurant beschikt het hotel over een fitnessruimte en vergaderzalen.

Besluit

Gezien de rust in het hotel in de grote vakantie nemen we aan dat het hotel frequent door bedrijven bezocht wordt. Neemt niet weg dat het hotel ook heel wat mogelijkheden voor koppels en gezinnen met kinderen biedt. Denk maar aan de nabijheid van de diverse musea, het meer van Genève en de steden Montreux en Lausanne.

p

Modern Times Hotel
Chemin du Genévrier 20
CH-1806 Saint-Légier-La Chiésaz/Vevey
Zwitserland
0041 21 925 22 22
info@moderntimeshotel.ch
Modern Times Hotel

Chaplin’s World
Route de Fenil 2
CH-1804 Corsier-sur-Vevey
Zwitserland
0041 842 422 422
Chaplin’s World

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!