Sunny Cars – Met een huurauto zie je meer

sep 28, 2017

Sunny Cars

In de zomervakantie zijn we op reis geweest naar Portugal met het gezin. We maakten er een roadtrip van Lissabon naar Batalha om dan via Coimbra naar Evora af te reizen. Opvallend onderweg zijn lege snelwegen, mooie natuur en een mooie omgeving om af en toe de benen eens te strekken. Portugal is zeer afwisselend qua landschap en zeker de moeite waard te bezoeken. Wij keren zeker terug om de omgeving rond Porto en de Algarve te bezichtigen. Een huurwagen van Sunny Cars zal dan zeker niet ontbreken. Met een huurwagen zie je immers meer!

Boeking van de wagen

Ruimschoots vooraf hebben we onze huurwagen online geboekt via de website van Sunny Cars. De boekingsmethode is overzichtelijk en duidelijk. Na het ingeven van de gewenste periode en ophaallocatie, kan je de gewenste categorie aanduiden (small, economy, compact,  intermediate, standard en fullsize). Wij kiezen voor een economy wagen voor 4 personen met airco. Eén extra bestuurder is inclusief en er zijn geen extra bankkosten of creditcardkosten. Een geruststelling is eveneens het feit dat de dekking voor glas, banden, dak- en bodemschade inbegrepen is. Schade aan de wagen door eigen toedoen, is inbegrepen. Voorts kan je een onbeperkt aantal kilometers rijden en krijg je de wagen volgetankt ter beschikking. Als extra optie kozen we voor een premium wagen (max 1 jaar oud met max. 25.000 km op de teller). Aanschuiven aan de balie bij ophaling is dan ook niet nodig. Kostprijs voor 10 dagen in hoogseizoen om en bij € 500,00.

Ophaling op Lissabon Airport

De ophaling op de luchthaven van Lissabon verliep zeer vlot. We moeten ons wenden tot de lokale verhuurpartner Guerin. Door een kleine vergissing vond men niet direct ons dossier terug maar dat was in een mum van tijd opgelost. Onze wagen had iets meer dan 8.000 km op de teller. We reserveerden geen GPS maar deze was toch inbegrepen en de superversie werd met onze toestemming én zonder extra kosten een dieselversie.

Extra opties en verzekeringen

Sunny Cars raadt aan ter plaats nooit extra verzekeringen af te sluiten omdat deze in het contract vervat zitten (all-inclusive huurwagen). Dat deden we dan ook niet. Wel gingen we voor de bijl voor een elektronisch betaalsysteem voor de tolwegen in Portugal. Omdat we veel van de ene naar de andere stad reisden was dat geen overbodige luxe. We betaalden voor het elektronisch systeem in de wagen € 18,50/10 dagen. Met dat systeem rijd je moeiteloos over de tolwegen zonder oponthoud. Achteraf werd het bedrag afgetrokken van onze VISA. Voor 10 dagen hebben we € 25,00 aan tol betaald. Dat vonden we best nog meevallen voor de afstanden die we aflegden. Vergeet zeker niet om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder mee te nemen! Een waarborg kan gereserveerd worden op je kaart. Voor onze huurwagen was de waarborg € 100,00. Bij inlevering van de wagen werd deze onmiddellijk weer vrij gegeven. Ook voor het elektronisch tolwysteem werd een waarborg van € 100,00 gereserveerd.

Fiat Punto 5-deurs

Na het arrangeren van de contracten en dossier wordt je verwezen naar de parkeergarage voor de ophaling van de wagen. Die parkeergarage is op wandelafstand en voor we het goed en wel beseffen rijden we door Lissabon. We geraken vrij snel op de autosnelweg richting Noorden en rijden op het gemak door naar onze eerste bestemming Batalha. We rijden met een Fiat Punto 5-deurs. Voor ons geen onbekende gezien we vanaf 1996 tot 2013 altijd met Fiat gereden hebben. We hebben daarvan zeker 10 jaar met een Fiat Punto gereden. Best wel vertrouwd voor ons dus. Deze wagen is groot genoeg voor een reis met 2 volwassenen en 2 pubers. Ook de koffer was groot genoeg voor ons omdat we alleen met handbagage reizen. Onze 4 handbagagekoffers passen er net in. Reis je met grotere valiezen? Dan is een grotere wagen en dito koffer aangewezen.

Inlevering na de vakantie

Na onze 10-daagse reis brengen we de huurwagen weer naar zijn bestemming op de luchthaven van Lissabon. Pijlen geven duidelijk aan waar de drop off moet gebeuren. We kregen in ons laatste hotel een goede fles wijn die we jammer genoeg niet in de handbagage mogen meenemen. Deze fles laten we achter bij de medewerkers van de inlevering. Onze wagen wordt nauwkeurig op onvolkomenheden getest waarna we richting check-in kunnen gaan om onze vlucht naar Brussel te nemen.

Een huurwagen zonder zorgen

Door deze huurwagen zijn we in staat Portugal probleemloos te doorkruisen. We genieten van het land, de vriendelijke en behulpzame bevolking, de cultuur en natuur, de bezienswaardigheden en de vakantie met ons gezin. Onze huurwagen heeft daar zeker een flinke duit in het zakje gedaan. Wij vielen bij reservatie voor de all-in huursom, het feit dat er geen boekingskosten worden aangerekend, het premiumpakket en de zekerheid van een 24/7 nederlandstalige back-up bij problemen. Een aanrader!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!