Het laatste weekend van de herfstvakantie brengen we het weekend door in Brussel centrum. We logeren in het Thon Hotel Brussels City Centre 4*, op 10 minuten wandelen van de Grote Markt. We lunchen en dineren in de stad en ontdekken de mogelijkheden van de stad verder met de Brussels Card. Hier kom ik later nog op terug.

Thon Hotels

Thon Hotels maakt deel uit van de Olav Thon groep. De groep heeft hotels in België (Brussel), Nederland, Zweden en Noorwegen. Thon Hotels is een belangrijke speler op de Noorse hotelmarkt met 69 hotels en 9.725 kamers. In 1989 is Olav Thon gestart met de Rainbow hotels, die in 2005 zijn omgedoopt tot Thon Hotels. In Brussel heeft de groep zes hotels beschikbaar. Afhankelijk van de omgeving waar je moet zijn of het budget dat je wil besteden heb je dus de keuze. Visie van de hotelgroep is hotels aan te bieden op een centrale plaats in de stad aan een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Dat is precies hoe wij ons verblijf bij het Thon hotel ervaren hebben. Wij moeten aan de Koningsgalerij zijn voor onze lunchafspraak. Omdat we de bedoeling hebben de stad ook verder te verkennen, kiezen we voor Thon Hotel Brussels City Centre.

Thon Hotel Brussels City Centre

Het hotel is gelegen in hartje Brussel aan het einde van de Nieuwstraat, vlakbij metrostation Rogier. Het is druk in de stad maar parkeren is geen probleem. We kunnen ondergronds parkeren in de betaalparking onder het hotel. Hiervoor krijgen we een reductie van 5% als hotelgast. Gezien we voor de rest op wandelafstand van de voornaamste attracties vertoeven, kan de wagen het weekend ondergronds blijven staan. Het hotel is groot, héél groot. Het hotel heeft 454 kamers waaronder classic-twin, superior en suites. We checken in aan de receptie maar ook automatisch inchecken kan. Onze Brussels Cards liggen al klaar en worden ons bij het inchecken overhandigd. Wij hebben de kinderen bij en logeren in een suite. De suite is van alle gemakken voorzien en bevindt zich op de 27ste verdieping. Er is een salon met sofabed en grote tafel, Nespresso machine,  zeteltjes, aparte slaapkamer, badkamer met toilet, bad en douche, een apart 2de toilet, flatscreenTV, airco en gratis WIFI. De suite is ruim, licht van kleur en gerieflijk ingericht. Aan de inkom is een lounge ingericht waar je tot 1u terecht kan voor een drankje. Ontbijten kan op het gelijkvloers in de ruime ontbijtzaal tot 10u in de week en tot 11u op zondag. Lunchen of dineren kan je er niet maar de stad biedt daar legio mogelijkheden. Voor de sportfanaten is er nog een fitnessruimte met panoramisch zicht op de bovenste verdieping.

Thon Hotel Brussels City Centre
Thon Hotel Brussels City Centre
Thon Hotel Brussels City Centre
Thon Hotel Brussels City Centre
Informatie
Thon Hotel Brussels City Centre | Avenue du Boulevard 17 | 1210 Brussel Tel 0032 2 205 15 11 | Website

Brussels Card

Wil je Brussel ontdekken aan voordelige tarieven? Kijk snel naar de mogelijkheden van de Brussels Card. Deze voordeelkaart is te verkrijgen bij de toeristische dienst van de stad en op een aantal andere locaties in de stad. U kan de kaart ook online aanschaffen. De kaart biedt de volgende kortingen:

  • vrije toegang tot 37 Brusselse musea, waaronder alle highlights
  • kortingen bij toeristische attracties en rondleidingen
  • kortingen in museumrestaurants, bars en clubs
  • kortingen bij Brusselse handelszaken
  • gratis gebruik van de Hop on Hop off bussen (enkel bij een “Brussels Card + Hop on Hop off”)

Je kan de kaart aankopen voor 24u/48u en 72u. Startprijs € 22,00.

Wij zijn maar goed een dag in de stad en kiezen voor een bezoekje aan het chocolademuseum en een rondrit met de Hop on Hop off bus. Wij kiezen voor de blauwe route en starten aan het Centraal Station om dan o.a. verder via ons hotel, de Koninklijke serres, het Atomium, de Basiliek, de Beurs, de Marollen en Manneke Pis weer naar het station af te zakken. Leuke rit!

Een citytrip in eigen hoofdstad is zeker aan te raden!

 

Chocolademuseum
Hop on Hop off
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!