Een reisbestemming kiezen is niet altijd eenvoudig! Al snel ben je geneigd de reguliere vakantiebestemmingen te kiezen. Wij horen veel goeds over het vakantieland Denemarken en boeken er een droom van een vakantiehuis bij NOVASOL in het Oosten van Denemarken. Een keuze die we niet beklagen! We houden er een gezinsvakantie van één week en komen al snel tot de conclusie dat het één van de beste zomervakanties ooit was. We keren er graag met veel plezier naar terug om de rest van het veelzijdige land te verkennen.

Geografie en natuur                                                                                                                                          

Het grootste deel van Denemarken wordt gevormd door het schiereiland Jutland. Ook de eilanden Funen, Lolland, Falster, Langeland en het in de Oostzee gelegen Bornholm behoren tot Denemarken. Het eiland Funen is per brug, spoorbrug en tunnel verbonden met  Jutland en Seeland. De enige landgrens van het land is de grens met Duitsland in het zuiden. Deze landgrens heeft een lengte van 67 kilometer. De kustlijn van Denemarken, exclusief Faeröer en Groenland, heeft een totale lengte van 7.314 kilometer. Ons vakantie bevindt zich in Oost-Jutland op 150 m van het strand. Tijdens onze reis valt de verscheidenheid aan natuur op. Soms heuvelachtig, soms vlak. Bossen en weilanden wisselen zich af. De kustlijn is immens. Vele watertjes en fjorden doorkruisen het land wat een magnifiek beeld oproept.

Denemarken
Denemarken
Klimaat 

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat. De wind uit de Noord-Atlantische Oceaan, een warme oceaanstroom, verzekert gewoonlijk een vrij mild klimaat, maar soms raakt de Oostzee met ijs bedekt waardoor warmere wateren worden afgesneden en de winter streng is. Gemiddeld valt er 600 millimeter neerslag per jaar. De droogste periode is tussen eind april en begin juni. Als de wind ’s winters uit het oosten waait, kan het zeer koud worden. ’s Zomers kan de temperatuur door diezelfde oostenwind oplopen tot boven de 30 °C. Onze vakantie vindt plaats begin augustus 2016. We hebben alle dagen zon gehad met temperaturen van omstreeks 18 °C. Het is aangenaam vertoeven buiten. Af en toe verdwijnt de zon achter de wolken of volgt een korte regenbui, die omwille van de kusten in de buurt, even snel weer verdwijnt. We zijn geen zonnekloppers dus voor ons ideaal!

Denemarken
Denemarken

Hoe bereiken?

Denemarken is vlot te bereiken vanuit België en Nederland via Duitsland. Vanuit Oost-Vlaanderen waar we wonen, kruisen we al na een autorit van 7 uur de grens in het Zuiden van Denemarken. Nog eens 2 uur later bereiken we onze eindbestemming in Oost-Jutland aan het Saksild Strand. Wij beslissen de rit in 2 overnachtingen af te leggen om onze vakantie te verlengen. Zeker niet omdat de rit niet in één trek haalbaar zou zijn. Buiten wegenwerkzaamheden in Duitsland met een kleine vertraging tot gevolg, verloopt de rit vlekkeloos. Denemarken voert wel steekproefsgewijze grenscontroles uit. Deze controle verloopt eveneens zonder slag of stoot en zonder vermeldenswaardige vertragingen.

Zoektocht op internet leidt ons tot bij NOVASOL

Tijdens onze zoektocht naar een geschikt en betaalbaar vakantiehuis komen we op de website van NOVASOL terecht. Al snel blijkt hun oorsprong in Denemarken te liggen wat uiteraard veel vakantiehuizen in Denemarken met zich meebrengt. Het is ook met deze aanbieder van vakantiewoningen dat wij in zee gaan.

Wie is NOVASOL?

Meer dan 45 jaar geleden werd het toenmalige Nordisk Ferie, opgericht. Deze organisatie begon met de verhuur van vakantiehuizen in Noorwegen. Van een regelrechte “one-man-show” vanuit een kelder in de stadswijk Nørrebro te Kopenhagen, groeide het bedrijf uit tot de grootste aanbieder van vakantiehuizen, nu NOVASOL genaamd.

NOVASOL is vandaag de dag een internationaal concern met dochterondernemingen in vele Europese landen, talrijke servicebureau´s in de geliefde vakantiegebieden en tevens meer dan 400 bekwame en enthousiaste medewerkers. NOVASOL is onderdeel van RCI Vacation Rental Network/ Wyndham Worldwide.

Al meer dan 45 jaar staan de volgende kenmerken centraal: kwaliteit, service en geloofwaardigheid. NOVASOL onderscheidt zich van andere organisaties door het leveren van kwaliteit met een optimale, persoonlijke service en geloofwaardigheid. Daarom is voor NOVASOL een vertrouwensvolle samenwerking met onze huiseigenaren zeer belangrijk om zo de kwaliteit van onze vakantiehuizen te kunnen waarborgen. Het motto is dan ook: “U krijgt wat wij u beloven – en het liefst nog ietsje meer!” Bron: www.novasol.be

Een droom van een vakantiehuis

Ons vakantiehuis is gelegen in Oost-Jutland op 150m van de kust. Vooraf wist ik absoluut niet dat de kustlijn van Denemarken zo uitgestrekt was. Ik ben dan ook zeer verrast dat we op wandelafstand van de kust verblijven en verheug me al op de komende strandwandelingen. Ons vakantiehuis ligt in Saksild op 20 minuutjes rijden van Aarhus, de tweede grootste stad van Denemarken. De plaats is een uitstekende uitvalsbasis om een aantal stadsbezoeken te plannen en musea te bezoeken, wandelingen te maken in bos en strand en het land verder te verkennen.

Het vakantiehuis dat we huren is vakantiehuis D84310. Voor 7 nachten van zaterdag tot zaterdag is de prijs € 1.010,00 begin augustus. Prijzen wijzigen naargelang de geboekte week. Bedlinnen kunnen apart gehuurd worden aan € 14,00/per persoon. Ik raad aan dat te doen. Niets zo gemakkelijk en je bent zeker van de juiste maten. Het waterverbruik wordt apart aangerekend en bedraagt voor ons € 39,90/week.

Denemarken-NOVASOL

Faciliteiten 

Het huis met 90m2 woonoppervlakte biedt gratis WIFI (draadloos internet) wat voor ons een must is. Daarnaast flatscreenTV, digitale radio (Radio Soft is een aanrader), geëquipeerde keuken met elektrische kookplaten, afwasmachine en koelkast/diepvriezer, 3 slaapkamers voor telkens 2 personen. De aparte badkamer is voorzien van toilet, regendouche en wasmachine. De woonst is gebouwd op een perceel van 870m2 en heeft een groot terras met ingebouwde zandbak, tuintafel, tuinstoelen, tuinzetels, zitzak, bankjes en buitendouche. De woning is volledig in hout opgetrokken, is wintergeïsoleerd en heeft een houtkachel. De verwarming is elektrisch maar hebben we niet nodig gehad. Huisdieren zijn ook welkom!

Denemarken-NOVASOL
Denemarken-NOVASOL
Denemarken-NOVASOL
Denemarken-NOVASOL
Denemarken-NOVASOL
Denemarken-NOVASOL
Ons  vakantiehuis – onze thuis in Denemarken

Het huis is gelegen in een verkaveling waar meer mensen (hoofdzakelijk Denen) hun vakantiehuis hebben. De woningen zijn ver genoeg van elkaar gelegen en de buren storen niet. De woningen zien er ook allemaal anders uit en de ligging is rustig en aangenaam. Op het terras kijken we uit op bomen en groen. De straat naar de hoofdweg wandelen, daar oversteken, een trapje afdalen en de zee zien. Zo mooi! Dat doen we al meteen de eerste avond en we zijn al verkocht: mooi, rustig, zacht kabbelend water, enkele meeuwen, een boei, een bootje. Meer is er niet te zien. Onvoorstelbaar dat de kustlijn zo bewaard gebleven is. Geen hoogbouw, geen restaurants of café’s. Alleen maar rust en kalmte! Voor ons het summum van ontspanning als je weet dat we in het dagelijkse leven aan een drukke gewestweg wonen.

Denemarken-NOVASOL
Denemarken-NOVASOL
Denemarken-NOVASOL

Ons huis is licht en modern ingericht. Licht houten vloeren, strakke meubels, grote raampartijen en een ruime keuken. We hebben onmiddellijk het gevoel dat we thuiskomen. Dit huis is precies hoe het er voor ons moet uitzien. De houtstructuur aan de buitenzijde doet Scandinavisch aan en geeft net dat tikkeltje meer. We zijn tevreden en de kinderen ook. Vanuit deze plek kan onze vakantie niet meer stuk. Dat voelen we. De leuze van NOVASOL: “U krijgt wat wij u beloven – en het liefst nog ietsje meer”, kunnen we zeker beamen. Dit huis overtreft al onze verwachtingen.

Op wandelafstand is een winkeltje met basisproducten en vers brood. Op 10 minuutjes rijden vind je Odder met bank- en postkantoren, grote supermarkten, winkelstraat, scholen, restaurants enz. We fantaseren zelfs om de overstap te wagen en ons definitief hier te vestigen. We zouden het zeker gewoon kunnen worden.

Leuke uitstappen in de buurt

Naast het feit dat het vakantiehuis aan de zee gelegen is en het water al heel wat mogelijkheden biedt, kan je naast strandwandelingen maken, zwemmen en bootje varen ook enkele hoogtepunten in de buurt bezoeken. Wij vinden de musea van Århus een aanrader (ArOs, Moesgaard museum en Den Gamle By), alsook een dagtrip naar de stad Odense op het eiland Funen met de Odense Zoo en het geboortehuis van H.C. Andersen. Uiteraard kan een bezoek aan Legoland in Billund ook niet ontbreken. Vanuit ons vakantiehuis 1u30 rijden. Legoland spreekt tot de verbeelding en het park is volledig door legoblokjes opgebouwd. Het park biedt vooral voor kinderen tussen 4 jaar en 12 jaar voldoende mogelijkheden om de dag te vullen. Dan heb ik het vooral over de attracties. Voor oudere kinderen zijn vooral de opstellingen van de legoblokjes in Miniland aantrekkelijk. Wij bezochten het park in het hoogseizoen. Het is er druk maar de wachttijden aan de attracties zijn haalbaar (ongeveer 20 minuten). Prijzen: € 40,00/volwassene en € 37,00 (kind tussen 3j en 12j).

Legoland
Moesgaard museum
Den Gamle By

Wil je zelf een vakantiehuis in Denemarken huren of kijken naar het andere aanbod van NOVASOL? Boek snel! Voor de herfstvakantie o.a. zijn er talrijke mogelijkheden!

NOVASOL België
0032 3 322 04 04 | novasol@novasol.be | www.novasol.be | NOVASOL Nederland | 0031 13 46 777 30
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!